• امروز : دوشنبه - ۲۲ بهمن - ۱۴۰۳
1
رییس اندیشکده اقتصاد ایران خبر داد:

تهران در آستانه برگزاری همایش بررسی فرصت های تجاری ایران و امارات

  • کد خبر : 168863
  • ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۱
تهران در آستانه برگزاری همایش بررسی فرصت های تجاری ایران و امارات
دکتر مهدی صادقی شاهدانی گفت: همایش بررسی فرصت های تجاری ایران و امارات 8 و 9 اسفند ماه 1403 در سالن همایشهای بین المللی ضرغام جنب هتل المپیک با پیاده‌سازی راهبرد برون‌گرایی برگزار می شود.

به گزارش تجارت آوا، دکتر مهدی صادقی شاهدانی رئیس همایش و رییس اندیشکده اقتصاد ایران در نشست خبری گفت: موضوع راهبرد برون‌گرایی به عنوان یک موضوع بسیار مهم در سیاست‌های اقتصاد مقاومتی مورد تاکید قرار گرفته است. با توجه به نظام ارزی کشور که ما خیلی نگرانش هستیم، اگر همین راهبرد برون‌گرایی پیاده‌سازی شود، خیلی از مشکلات ما را حل می‌کند. و این موضوع در گذشته توسط مقام معظم رهبری به عنوان یک دکترین مهم مورد توجه قرار گرفته است و در آینده هم باید مورد توجه قرار بگیرد. در دنیا اگر مشاهده می‌کنیم که بسیاری از کشورها وارد یک شرایط پایدار غیر تورمی شدند، یکی از مسیرهایی که طی کردند، بحث راهبرد برون‌گرایی است. البته پیاده‌سازی‌ آن به نظر من کار ساده‌ای نیست.

کمربند محکمی می‌خواهد که باید بسته شود تا بتوانیم برون‌گرایی را پیاده‌سازی بکنیم. صرف بیان مطلب کفایت نمی‌کند، بلکه باید گفت که راهبرد برون‌گرایی رو به چه صورت می‌توانیم به منصه ظهور بگذاریم.

راهبرد برون‌گرایی باعث میشه که نظام تولیدی ما نظام تولیدی پایداری شود. اکنون در نظام تولیدی‌ بخشی از ظرفیت آن استفاده نمی‌شود. شما وقتی وارد یه شهرک صنعتی می‌شوید حدوداً ۴۰ درصد از ظرفیت استفاده نمی‌شود، در بنگاه‌های تولید، چرا ظرفیت خالی داریم؟ به خاطر اینکه تقاضای پایدار برای آن محصولات وجود ندارد. یکی از دلایلش کمبود تقاضای خارج از کشور و خارج از این مرز جغرافیایی است. تولیدکننده بخشی از تولیدات خودش را می‌تواند در بازار داخلی به فروش برساند، بخش عمده‌ای از تولیداتش را باید خارج از این مرزهای جغرافیایی به فروش برساند. خب راهبرد برون‌گرایی به عنوان راهبرد اساسی است ما دنبال عملیاتی کردن آن هستیم.

برای پیاده‌سازی راهبرد برون‌گرایی چالش‌ها و فرصت‌های زیادی وجود دارد. امارات یک نقاط کانونی برای پیاده‌سازی راهبردی است این نقطه کانونی به نفع توسعه تجارت خارجی بوده و باید از آن استفاده کنیم. خیلی از کشورها این ظرفیت را دارند، کشورهای همسایه و کشورهای منطقه ظرفیت مناسب را دارند، ولی امارات می‌تواند جایگاه ویژه‌ای در این رابطه داشته باشه و نقش ویژه‌ای ایفا کند. ما در این رویداد بزرگ که در هشتم و نهم اسفند ماه ۱۴۰۳ در جنب هتل المپیک برگزار می‌شود، دنبال این هستیم که ببینیم چالش‌های مربوط به توسعه تجارت با محوریت امارات چیست. چالش‌های متعددی مطرح می‌شود، از جمله اینکه بحث انتقال پول یک چالش بزرگ است. بحث ارز یه چالش بزرگ است. البته الان موضوع ارز و یکی شدن نرخ ارز تا حدی کمک می‌کند، چون همیشه این نگرانی وجود داشت که صادر کننده وقتی کالایی رو صادر می‌کند، ارز آن را که برمی‌گرداند همیشه می‌گفتند هرچی که مثلاً در بازار وجود دارد، شما باید کمتر از نرخ صادر کننده آن ارز رو بفروشید. البته به مرور این مشکل حل میشود و انگیزه اقتصادی مناسب رو ایجاد میکند که صادر کننده با تمام وجود و با تمام قوا بتواند وارد این عرصه شود و عرصه بسیار سختی است.

در رابطه با حمل و نقل بین‌المللی ما چالش داریم. خیلی از صادرکنندگان ما و تولیدکنندگان ما وقتی می‌خواهند کالا صادر کنند، بخصوص پتروشیمی‌ها خیلی در این رابطه گلایه کردند. چقدر باید معطل بشویم، معطل کشتی بشویم. خب ناوگان حمل و نقل دریایی ما اونجوری که باید و شاید تجدید پیدا نکرده است.

بحث پکینگ یا بسته‌بندی به اصطلاح مجدد در شرایط تحریم معضل بسیاری است که کالاها را با عنوان خودمان نمی‌توانیم به صحنه جهانی صادر کنیم. باید آن را ببریم در یک منطقه جغرافیایی دیگر بسته بندی عوض کنیم تا بتوانیم در بازارهای جهانی به فروش برسانیم. حیطه امارات در این رابطه به نظر من می‌تواند به ما کمک کند که ما بتونیم با تحریم‌های ظالمانه‌ای که علیه ما وضع میشود مقابله کنیم. ما به لحاظ محصول و کیفیت محصول قدرت رقابت داریم.

مهدی مقدسی‌فرد دبیر علمی همایش فرصت‌های تجاری ایران و امارات نیز گفت: وقتی کالایی با صحت و سلامت به بازار مقصد می‌رسد موجب می‌شود روابط تجاری تقویت شود، حال با توجه به اینکه مواد معدنی و صنعتی مناسبی در کشور وجود دارد امکان بهره‌برداری از آن برای توسعه تولید و صادرات وجود دارد همانطور که رهبر معظم انقلاب به تقویت تولید داخل با تکیه بر توانمندی داخلی تاکید شده است.

وی اضافه کرد: در شرایط کنونی برای تولید صادرات محور باید ابتدا ببینیم که مواد اولیه آن در کشور وجود دارد یا نه. سپس بررسی شود که در بازار هدف چه رقبایی وجود دارند و آیا وضعیت حمل‌ونقل کشور به نحوی است که می‌توان کالا تولیدی را به بازار مقصد به صورت رقابتی صادر کرد.

مهرداد فرزین دبیر همایش نیز در ابتدای این نشست خبری گفت: مقدمتا از خیر مقدم دارم خدمت حضار محترم مخصوصاً اصحاب رسانه که تشریف آوردید و درصدد رقم زدن این رویداد ملی هستید. در ابتدا من خودم فرض می‌دانم از جناب آقای دکتر صادقی، ریاست محترم اندیشکده اقتصاد ایران که میزبانی این جلسه وزین را بر عهده گرفتد تقدیر و تشکر کنم. به عنوان دبیر همایش امیدوارم آنچه که درصدد آن هستید این است که یک اتفاق خوبی در حوزه صادرات کشور که الان حلقه مفقوده صنعت و تجارت کشور هست رخ دهد، و با وجود شما عزیزان اصحاب رسانه بتوانیم این صادرات را با توجه به تحریم‌هایی که در پیش داریم، بهبود ببخشیم. من مطمئن هستم اگر مسئولین ما نتوانستند در این ۴۵ سال، اقتصاد بدون نفت را رقم بزنند، با این تحریم‌های ظالمانه که اخیراً بحث شده، حتماً ما دیگر باید اقتصاد بدون نفت را تجربه کنیم. یکی از راه‌های شکوفا کردن اقتصاد همین بحث صادرات است که ما تمام و کمال تلاش کردیم که به این مقوله توجه ویژه‌ای بشود و بتوانیم تولیدکنندگان رو به این سمت و سو رقم بزنیم و بتوانیم یک صادرات خوبی را داشته باشیم.

از همه عزیزان دست اندرکار این جلسه وزین که اتفاق بسیار میمون است، برادر بسیار خوب و عزیزم جناب آقای دکتر رحیمی ، آقای خدمتی و آقای اکبری تشکر و قدردانی می‌کنم. امیدوارم که یک روز خوب و به یاد ماندنی باشد.

http://tejaratava.ir/?p=168863

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 1انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.