فولاد مبارکه متناسب با مسیر خود جهت تحقق اقتصاد چرخشی آموزشهای لازم را انجام داده و در این مسیر گام برمیدارد
به گزارش تجارت آوا به نقل از خبرنگار فولاد، در این جلسه که روز شنبه ۱۳ بهمنماه، با حضور معاونان تکنولوژی و بهرهبرداری، مدیر روابط عمومی، مدیر فرآوری ضایعات فرایندی، مدیر مدیریت شهری، مدیر استراتژی و سرآمدی، رئیس تحقیقات بازار، رئیس محیطزیست، رئیس تحقیقات فرایندهای تولید و رئیس استراتژی و سرآمدی برگزار شد، محمد ناظمی هرندی، معاون تکنولوژی شرکت فولاد مبارکه گفت: اقتصاد چرخشی یک موضوع کاملاً اقتصادی است که ارتباط تنگاتنگی با حوزه زیستمحیطی دارد. شرایط روز دنیا بهگونهای پیش میرود که با اقتصاد خطی دیگر نمیتوان پیشرفت کرد و باید برنامهها و فعالیتهای خود را بر مبنای اقتصاد چرخشی تنظیم کرد.
وی تأکید کرد: خوشبختانه ماهیت فولاد بهگونهای است که صددرصد قابل بازیافت است و این امر یک مزیت برای این صنعت محسوب میشود؛ ازاینرو شرکت فولاد مبارکه متناسب با مسیر خود جهت تحقق اقتصاد چرخشی آموزشهای لازم را انجام داده و در این مسیر گام برمیدارد.
لازمه اقتصاد چرخشی، توسعه تکنولوژی و بهینهسازی است که فولاد مبارکه آن را در دستور کار خود قرار داده
غلامرضا سلیمی، معاون بهرهبرداری شرکت فولاد مبارکه نیز در این نشست گفت: باید به این واقعیت توجه داشت که اقتصاد جهانی هم هنوز بهصورت خطی و غیرچرخشی است. پیشنیاز اقتصاد چرخشی سلسله سرمایهگذاریهای است که فولاد مبارکه درصدد انجام آنهاست. مقولههای بازیافت و استفاده مجدد در فرایند تولید فولاد مبارکه وجود دارد، اما هنوز در این حوزه جای کار بیشتری داریم. فولاد مبارکه طی سالهای اخیر در حوزه بازدهی کیفی جهش بسیار خوبی داشته؛ بهطوریکه از بازده کیفی ۸۸ درصد به بازده کیفی ۹۵ درصدی رسیده است. لازمه اقتصاد چرخشی، توسعه تکنولوژی و بهینهسازی است که خوشبختانه فولاد مبارکه آن را در دستور کار خود قرار داده است.
فرهنگسازی در مورد اهمیت اقتصاد چرخشی بین کارکنان و جامعه یکی از اولویتهای روابط عمومی است
محمدجواد براتی، مدیر روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه نیز در این نشست گفت: فعالیتهای فولاد مبارکه در حوزههای اقتصاد چرخشی و محیطزیست، جزو اولویتهای روابط عمومی در زمینه اطلاعرسانی به مردم است. روابط عمومی فولاد مبارکه در بسیاری از موارد برای گُل زدن، اصطلاحاً نیازمند پاسِ گُلِ خوب است که این امر در حوزه اقتصاد چرخشی نیز صدق میکند. فرهنگسازی در مورد اهمیت اقتصاد چرخشی در میان کارکنان و جامعه یکی از اولویتهای ماست؛ به عبارت دیگر، باید همه را تشویق کنیم تا در این مسیر گام بردارند و به حفظ منابع کمک کنند. فولاد مبارکه متعهد است تا با اجرای سیاستهای اقتصاد چرخشی، نهتنها به رشد اقتصادی کشور کمک کند، بلکه بهعنوان یک الگوی پایدار در صنعت فولاد شناخته شود.
سربارههای حاصل از فرایند ذوب و ریختهگری فولاد در تولید مواد ارزشمندی همچون آسفالت و سیمان کاربرد دارند
مجید دادجو، مدیر فراوری ضایعات فرایندی شرکت فولاد مبارکه نیز در این نشست تصریح کرد: فولاد مبارکه توانایی آن را دارد که آنچه را تاکنون در حوزه اقتصاد چرخشی در دنیا انجام شده به انجام برساند؛ بهعنوان مثال، فولاد مبارکه برای تحقق اقتصاد چرخشی در استفاده از سربارهها آمادگی کامل دارد، زیرا سربارههای حاصل از فرایند ذوب و ریختهگری فولاد، در تولید مواد ارزشمندی همچون آسفالت و سیمان کاربرد دارند. هنگامی که مدیریت فراوری ضایعات فرایندی فولاد مبارکه، پروژههایی در حوزه اقتصاد چرخشی مطرح میکند، قطعاً این امر جهت حفظ محیطزیست و ایجاد پیامدهای مثبت برای آن است. اهتمام مدیریت فراوری ضایعات فرایندی فولاد مبارکه، ایجاد زیرساختهاست و نیازمندی برخی از پروژههای اقتصاد چرخشی فولاد مبارکه، پشتیبانیهای غیرفنی ازجمله بازرگانی، بازاریابی و اقدامات اجتماعی و حقوقی است. ما به دنبال استفاده از تکنولوژیهای نوین هستیم تا بتوانیم فرایندهای تولید را بهبود بخشیم و ضایعات را به حداقل برسانیم.
کاهش ضایعات فرایندی بهعنوان یک مرحله از تحقق اقتصاد چرخشی نیازمند یک اراده جمعی است
سید محمدجواد مجیدی، مدیر مدیریت شهری شرکت فولاد مبارکه در این نشست عنوان کرد: اقتصاد چرخشی میتواند تأثیر قابلتوجهی در ترسیب کربن و تحقق فولاد سبز داشته باشد و مدیریت شهری فولاد مبارکه در زمینه پسماندهای عمومی، وظیفه جمعآوری و تحویل به واحد فراوری ضایعات فرآیندی را دارد. کاهش ضایعات فرایندی بهعنوان یک مرحله از تحقق اقتصاد چرخشی، نیازمند یک اراده جمعی است.
در مسیر اقتصاد چرخشی، تمرکز بر حوزههای بازیافت و پسماند، آب، انرژی، گازهای گلخانهای، زنجیره تأمین سبز، محصولات فولادی سبز و فرهنگ، سازمان و اکوسیستم است
علی ساجدیخواه، رئیس تحقیقات بازار شرکت فولاد مبارکه نیز در این نشست گفت: اقتصاد چرخشی در فولاد مبارکه با راهبری مدیریت استراتژی و تعالی سازمانی و زیر نظر مشاور استراتژی شرکت از سال ۱۴۰۰ آغاز و نقشه راه اولیه آن ترسیم شد. سپس تصمیم بر آن شد که این نقشه از سوی یک مشاور دیگر بازبینی شود که این اقدام به مدیریت تحقیق و توسعه فولاد مبارکه سپرده شد. در مرحله نخست، یک مشاور جدید انتخاب گردید که در حال حاضر بهعنوان مشاور ایمیدرو در تعیین مسیر فولاد سبز و آیندهپژوهی صنایع معدنی نیز فعالیت دارد. در همین راستا بر اساس بهینه کاوی از مدل ACCENTUER، هفت حوزه تمرکز شناسایی و کارگروههای متناظر آن تشکیل شد. این حوزهها شامل بازیافت و پسماند، آب، انرژی، گازهای گلخانهای، زنجیره تأمین سبز، محصولات فولادی سبز و فرهنگ، سازمان و اکوسیستم است. انتخاب کارگروه «بازیافت و پسماند» بهعنوان نخستین کارگروه، بهدلیل عینی بودن و ملموس بودن پروژههای مرتبط با آن بود که تدوین نقشه راه اقتصاد چرخشی آن نزدیک به یک سال زمان برد. در حال حاضر جلسات سه کارگروه آب، انرژی و گازهای گلخانهای در حال برگزاری است. ترسیم نقشه راه اقتصاد چرخشی فولاد مبارکه یک اقدام پویاست که در هر مرحله جای بازبینی و اصلاح دارد.
بازیافت یک کیلوگرم ضایعات فولادی منجر به کاهش ۱.۵ کیلوگرمی گاز دیاکسید کربن و ۱۳.۴ مگاژول انرژی خواهد شد
بهنام کاویانی، رئیس محیطزیست شرکت فولاد مبارکه نیز در این نشست اظهار داشت: در حوزه اقتصاد چرخشی حرکتهای امیدبخشی در فولاد مبارکه آغاز شده که بسیار قابلتوجه است؛ بازیافت یک کیلوگرم ضایعات فولادی منجر به کاهش ۱.۵ کیلوگرمی گاز دیاکسید کربن و ۱۳.۴ مگاژول انرژی خواهد شد که این امر مصداق بارز اقتصاد چرخشی در صنعت فولاد است و دستاوردهای زیستمحیطی زیادی را در پی دارد؛ اقتصاد چرخشی به معنای استفاده مجدد از منابع است که نهتنها به حفظ محیطزیست کمک میکند، بلکه میتواند به افزایش بهرهوری و کاهش هزینهها نیز منجر شود.