مجتبی تاجیک در نشست تخصصی همایش سالانه کاربران توربینهای گازی با تمرکز بر نیروگاههای کلاس F گفت: گروه مپنا از توان و امکان حرکت در راستای تبدیل واحدهای گازی به سیکل ترکیبی برخوردار است، با این حال به نظر میرسد لازم است این مهم به صورت مدون در برنامه نهادهای بالادستی قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون واحد کلاس F احداث شده توسط مپنا در فولاد مبارکه اجرایی شده است، اما دیگر واحدها مانند سهند، دوکوهه، هنگام و …با مشکلاتی از جمله نقدینگی و تامین مالی مواجه هستند و مطالباتی از این ناحیه بر جا مانده است.
تاجیک تصریح کرد: سرمایه گذاری برای تبدیل واحدهای گازی به سیکل ترکیبی و افزایش راندمان، نیازمند قرارداد خرید تضمینی و گارانتی پرداخت است. یک مانع در آین حوزه، موضوع مالکیت است. به عبارت دیگر، وقتی در زمینی که بخشی از مالکیت آن برای دولت است، نیروگاه احداث می کنیم، این موضوع بعضا محل بروز چالشهای حقوقی خواهد بود.
مدیرعامل شرکت توسعه سه مپنا در عین حال گفت: گروه مپنا با توجه به برخی محدودیتهای داخلی و بین المللی، راه حل واحدهای MGT75 را ارائه کرده است و به سرعت و سهولت امکان طراحی، ساخت و نصب این واحدها را دارد. اولین واحد از این نسخه توربین نیز طی ماههای آتی نصب خواهد شد.
همایش کاربران توربینهای گازی با تمرکز بر نیروگاههای کلاس F در تاریخ ۲۷ الی ۲۹ آذرماه درشهر اصفهان، با حضور گسترده فعالان صنعت نیروگاهی برگزار شد.
در راستای تحقق اهداف حمایت از ساخت داخل، بررسی موانع و مشکلات پیش روی تولید، تعمیرات و بهره برداری واحدهای گازی به ویژه نیروگاههای کلاس F و ارائه راهکارهای حمایتی، همایش کاربران توربینهای گازی با تمرکز بر نیروگاههای کلاس F, لبست و هفتم تا ببست و نهم آذر ۱۴۰۳ توسط انجمن صنفی نیروگاهی ایران (اصنا) با مشارکت و میزبانی شرکت فولاد مبارکه اصفهان، شرکت برق حرارتی و گروه مپنا برگزار می شود.
مهمترین اهداف این همایش، تبادل تجربیات، ایجاد ارتباط مستقیم کاربران با یکدیگر در واحدهای سیکل ترکیبی و گازی کلاسF، ارائه دستاوردهای جدید تخصصی، آشنایی با توانمندیهای سازندگان و تامینکنندگان تجهیزات و خدمات نیروگاهی و طـرح و بررسـی نیازها و مشکلات کاربران و تدوین راهحـلهـای تخصصی با همکاری سازندگان اصلی، پژوهشگران و فنآوران خواهد بود.
محورهای این رویداد، بررسی چالشهای صنایع نیروگاهی به ویژه نیروگاههای کلاس F، روشهای افزایش قابلیت اطمینان نیروگاهها، پایش ناوگان و افزایش عمر واحدهای نیروگاهی، روشهای بهبود شاخص HSE در بهرهبرداری و تعمیرات، بهرهوری، مدیریت انرژی، محیطزیست و فرصتهای بازیافت انرژی در فولاد مبارکه و صنایع مشابه تازههای فنی در حوزه تولید و تعمیرات توربین گاز، ساخت داخل و بازسازی قطعات واحدهای سیکلترکیبی، بخاری و گازی کلاس F و چالشهای تولید و تامین برق پایدار در صنعت عنوان شده است.
همچنین پاسخ به سوالات تخصصی کاربران و نیز گزارشات فنی دریافتی از نیروگاهها به تفکیک گرایشات پنج گانه: بهرهبرداری، مکانیک ، برق، کنترل و ابزار دقیق، شیمی در نشستهای تخصصی متمایز به صورت تعاملی با کاربران حاضر در این همایش ارائه میشود.
شایان ذکر است برگزاری نمایشگاه جانبی و بازدید از خط تولید فولاد مبارکه نیز از دیگر برنامههای این همایش سه روزه خواهد بود.