• امروز : جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳
10
رئیس قوه قضاییه در بازدید از نمایشگاه فناوری نانو تاکید کرد

بررسی و رفع مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه امور ثبتی و مالکیت معنوی/معرفی محصولات دانش‌بنیان داخلی به بنگاه‌های صنعتی و پرهیز از واردات مشابه خارجی

  • کد خبر : 105510
  • ۱۶ آبان ۱۴۰۲ - ۲۰:۰۶
بررسی و رفع مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه امور ثبتی و مالکیت معنوی/معرفی محصولات دانش‌بنیان داخلی به بنگاه‌های صنعتی و پرهیز از واردات مشابه خارجی
حجت‌الاسلام‌ والمسلمین محسنی اژه‌ای در راستای تاکید به بخش‌های ذی‌صلاح در قوه قضاییه ناظر بر کمک به توسعه فعالیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و همچنین به کارگیری فناوری‌های نوین در جهت تسهیل و تسریع خدمت‌رسانی قضایی به مردم از چهاردهمین نمایشگاه فناوری نانو مستقر در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران، بازدید به عمل آورد.

به گزارش تجارت آوا به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، در جریان بازدید روز دوشنبه رئیس قوه قضائیه از بزرگترین رویداد نانویی کشور، دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور ضمن مشایعت رئیس دستگاه قضا در باب اهمیت نمایشگاه فناوری نانو و گستره فعالیت‌های نانویی کشور توضیحاتی را  ارائه کرد.

رئیس قوه قضاییه در جریان این بازدید در غرفه‌های مختلفی حضور یافت و از نزدیک در جریان کم‌وکیف دستاورد‌های نانویی که مزایای قابل ملاحظه‌ای  برای کشور و مردم در حوزه‌های مختلف صنعتی، پزشکی، ارتباطی، دفاعی، کشاورزی، محیط زیستی، نفت و انرژی به همراه دارند، قرار گرفت و به گفت‌وگو با متخصصان حوزه نانویی کشور پرداخت.

تسهیل و تسریع خدمت‌رسانی به مردم در حوزه‌های مختلف و رفع نیاز‌های زندگی روزمره آن‌ها با به صرفه‌ترین هزینه ممکن و همچنین جلوگیری از خروج ارز و همکاری‌های فناورانه میان شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالان اکوسیستم نوآوری کشور در مسیر تجاری‌سازی محصولات از جمله مهم‌ترین محور‌های تاکیدات رئیس قوه قضاییه در جریان بازدید از غرفه‌های مختلف نمایشگاه فناوری نانو بود.

رئیس دستگاه قضا در جریان این بازدید خطاب به معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور تاکید کرد که تدابیر و تمهیدات مناسبی را در جهت بازاریابی محصولات دانش‌بنیان و همچنین رفع موانع صادراتی شرکت‌های این حوزه اتخاذ کنید و این نکته را هم متذکر شد که فهرستی از مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه امور ثبتی و مالکیت معنوی را جهت بررسی و رفع ارائه کند.

رئیس عدلیه در جریان این بازدید تاکید کرد که باید تمهیدات و اقدامات مبسوط و گسترده‌ای جهت شناساندن محصولات دانش‌بنیان و تولیدات حوزه نانو به کارخانه‌ها و بنگاه‌های صنعتی و تولیدی داخلی صورت گیرد، چرا که به هیچ وجه قابل قبول نیست که بخش‌ها و بنگاه‌های داخل کشور، محصولی را که نمونه پیشرفته داخلی و بومی دارد و از نظر کیفیت و قیمت بر مشابه خارجی مزیت دارد، نادیده انگارند و نمونه خارجی آن را تهیه کنند.

رئیس قوه قضاییه در جریان این بازدید در غرفه «محصولات در حال توسعه فناوری دارای نوآوری جهانی» نیز حضور یافت و از بخش‌های مختلف آن بازدید به عمل آورد.

در این غرفه دستاورد‌هایی به نمایش گذاشته شده بود که در حوزه پزشکی و سلامت برای کشور جهش‌آفرینی به همراه دارد؛ از جمله این محصولات می‌توان به «پانسمان‌های نانو پیشرفته زخم»، «کیت‌های تشخیص سریع سرطان روده»، «حسگر‌های پوشیدنی هوشمند برای تشخیص زردی نوزاد»، «پودر‌های نانویی ترمیم بافت‌های استخوانی» و «کپسول‌های ژلاتین نرم، مخصوص بیماری‌های دستگاه گوارش» اشاره کرد.

رئیس قوه قضاییه در جریان بازدید از این غرفه، دستاور‌های نانویی حوزه پزشکی کشور را بسیار پراهمیت خواند و بر تقویت این بخش به لحاظ ارتباط آن با سلامت و بهداشت مردم تاکید کرد و گفت: تولید تجهیزات و ارائه خدمات پزشکی ارزان‌تر و راهکار‌های درمانی مؤثرتر از اهداف حوزه نانوپزشکی است که باید هر چه بیشتر در امر گسترش و توسعه آن کوشا باشیم.

رئیس دستگاه قضا در ادامه بازدید خود از بزرگترین رویداد نانویی کشور، در غرفه صنایع نانوتک نیز حضور یافت و از بخش‌های مختلف این غرفه بازدید به عمل آورد. محصولات و تولیدات این حوزه در صنایع، نیروگاه‌ها، پتروشیمی‌ها و پالایشگاه‌ها کاربرد وسیع دارند و کشور را تا حدود زیادی از محصولات خارجی در شرایط تحریمی بی‌نیاز می‌گردانند و ارزبری را به میزان قبال توجهی کاهش می‌دهند.

«سرامیک‌های نسوز محفظه احتراق توربین‌های گازی در نیروگاه‌ها»، «دستگاه تولید نانو الیاف مختص صنایع پزشکی و ماسک صنعتی»، «تولید ایمپلر یا قطعه تنظیم فشار توربین‌ها»، «دستگاه تصفیه و ضدعفونی هوا با کمک فناوری پلاسما» و «کاتالیست‌های استراتژیک صنعت نفت» از جمله محصولات و دستاورد‌های این حوزه بودند که در غرفه نانوتک به نمایش گذاشته شده بودند.

رئیس عدلیه در جریان بازدید از این غرفه تصریح کرد: اگر چه محصولات و دستاورد‌های حوزه نانوتک، سبب جلوگیری از خروج مقادیر معتنابهی ارز از کشور می‌گردد، اما نکته مهم‌تر از آن، مبحث استقلال سیاسی کشور است؛ دشمنان تلاش داشتند به واسطه تحریم‌ها و جلوگیری از واردات محصولات نانوتکنولوژی به کشور، استقلال سیاسی کشور را تضعیف کنند، اما بحمدالله این حربه دشمنان با عزم جوانان و دانشمندان ما خنثی شده است

رئیس قوه قضاییه در جریان بازدید از غرفه مربوط به «دستگاه تصفیه و ضدعفونی هوا با کمک فناوری پلاسما» به این موضوع اشاره کرد که آلایندگی ناشی از فعالیت‌های صنعتی و تولیدی در فصل‌هایی از سال خساراتی را برای کشور به دنبال دارد لذا تقویت بخش مرتبط با دستگاه تصفیه و ضدعفونی هوا با کمک فناوری پلاسما از اهمیت شایانی برخوردار است.

رئیس عدلیه بر این مهم نیز تاکید کرد که با اتکاء به ظرفیت قانونی موجود می‌توان کارخانجات را ملزم به نصب دستگاه تصفیه هوا کرد؛ امری که قوه قضاییه نیز بواسطه مبحث حقوق عامه، می‌تواند پیگیری کند.

حضور در غرفه دستاورد‌های ارتباطی و فناوری اطلاعات و همچنین دستاورد‌های دفاعی – صنعتی حوزه نانو، از دیگر برنامه‌های رئیس دستگاه قضا در جریان بازدید از چهاردهمین نمایشگاه فناوری نانو بود؛ «اولین سامانه توزیع کلید کوانتومی فیبری که سبب افزایش امنیت تبادل اطلاعات می‌شود» از جمله دستاورد‌های حوزه ارتباطی و فناوری اطلاعات متکی بر نانو بود که رئیس قوه قضاییه در جریان جزئیات این دستاورد قرار گرفت. همچنین «لیزر فیبر، مختص کار‌های صنعتی و نظامی» دستاورد دیگر این حوزه بود که رئیس عدلیه از غرفه مربوط به آن بازدید به عمل آورد.

 حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای در جریان بازدید خود از چهاردهمین نمایشگاه فناوری نانو از غرفه مجتمع شماره ۲۶ شورای حل اختلاف ویژه شرکت‌های دانش بنیان و نخبگان نیز بازدید به عمل آورد و بر اهمیت به صلح و سازش کشاندن.دعاوی مربوط به شرکت‌های دانش‌بنیان و نخبگان تاکید کرد.

http://tejaratava.ir/?p=105510

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.