به گزارش تجارت آوا به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل پژوهشکده بیمه، در نشست امضای تفاهمنامه همکاری مشترک میان بیمه مرکزی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که روز سهشنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ با حضور دکتر محمدعلی زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، مهندس مجید بهزادپور رئیس کل بیمه مرکزی ج.ا.ایران، دکتر محمد مهدی عسگری رئیس پژوهشکده بیمه، دکتر سیدمحمد کریمی دبیر کل سندیکای بیمهگران ایران، مدیران ارشد بیمه مرکزی، مدیران عامل شرکتهای بیمه و اصحاب رسانه کشور برگزار شد، دکتر محمدمهدی عسگری رئیس پژوهشکده بیمه به توصیه وزیر علوم تحقیقات و فناوری مبنی بر طراحی سازوکار بیمهی پژوهش و فناوری اشاره و تصریح کرد در راستای طراحی سازوکار بیمهی پژوهش و فناوری و پیرو جلسات مکرر با حوزه معاونت پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، طرح پژوهشی با عنوان «شناسایی و دستهبندی انواع ریسکهای شرکتها و محصولات دانشبنیان، هستههای فناور، شرکتهای نوآور و نوآفرین و مدیریت آن با استفاده از ساز و کارهای بیمهای» طراحی و در شورای پژوهشی پژوهشکده بیمه به تصویب رسیده است. علاوه بر این، انجام طرح پژوهشی «ریسکهای مترتب بر طرحهای پژوهشی» نیز در دستور کار پژوهشکده بیمه قرار گرفته است.
دکتر عسگری همچنین با اشاره به تاکید وزیر علوم تحقیقات و فناوری بر ضرورت برقراری ارتباط و تعامل هر یک از اعضای هیئت علمی پژوهشکده بیمه با حداقل ده نفر از اساتید دانشگاههای کشور و لزوم حضور پژوهشکده بیمه در کلیه پژوهشهای انجام شده در حوزه بیمه در دانشگاههای کشور تصریح کرد؛ مفاد تفاهمنامه حاضر در راستای عملیاتی نمودن این توصیهها میباشد که از جمله مهمترین آنها میتوان برگزاری دورههای فرصت مطالعاتی اعضای هیئت علمی و اعلام اولویتهای پژوهشی صنعت بیمه به دانشگاهها اشاره کرد که در سال ۱۴۰۱ در دستور کار پژوهشکده بیمه قرار داشته است.
رئیس پژوهشکده بیمه یادآور شد بر مبنای مطالبه وزارت علوم تحقیقات و فناوری از دانشگاهها در خصوص گسترش و تقویت ارتباطات بینالمللی، پژوهشکده بیمه تقویت ارتباطات بینالمللی با سایر کشورها را در دستور کار خود قرار داده و در حال حاضر ارتباطات علمی خود با بیش از ده کشور دنیا را برقرار نموده است که امضای شش تفاهمنامه با دانشگاهها و موسسات بیمه و مالی کشورهای مختلف در حوزه بیمه رایج و تکافل از جمله دستاوردهای این ارتباطات بوده است. همچنین پژوهشکده در سال گذشته علاوه بر رایزنی با کشورهای ترکیه و مالزی در خصوص برگزاری دوره فرصت مطالعاتی برای اعضای هیئت علمی پژوهشکده بیمه، سه دوره آموزشی بینالمللی در ایران، امارات متحده عربی و مالزی برای مدیران صنعت بیمه برگزار کرده است و در تابستان سال جاری نیز اولین گروه هیئت علمی پژوهشکده بیمه برای گذراندن دوره فرصت مطالعاتی به کشورهای مذکور اعزام خواهند شد.
دکتر عسگری با اشاره به برگزاری سالانه همایش بیمه و توسعه با بیش از ۲۵۰۰ مخاطب از صنعت بیمه سراسر کشور از وزیر علوم، تحقیقات و فناوری جهت حضور در این همایش به عنوان سخنران کلیدی دعوت و خاطرنشان کرد؛ در همایش بیمه توسعه سال ۱۴۰۲ مقامات و اساتید ۲۰ نهاد علمی از ۱۰ کشور شامل اساتیدی از دانشگاههای دورهام انگلستان، اینسیف مالزی و مرمره ترکیه حضور خواهند داشت.
دکتر عسگری همچنین به تشریح جزئیاتی از سفر اخیر خود به ترکیه و نشستهای کاری انجام شده با دانشگاه مرمره و مرکز دادهپردازی و نظارت بیمه ای این کشور پرداخت و از راهاندازی آزمایشگاه ریسک و پارک علم و فناوری پژوهشکده بیمه و تاسیس مرکز آموزش جامع بینالمللی در کیش در آینده نزدیک خبر داد و خواستار همکاری بیش از پیش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در راستای تاسیس چهار گروه پژوهشی و جذب اعضای هیئت علمی جدید در پژوهشکده بیمه برای پاسخگویی مناسب به نیازهای پژوهشی صنعت بیمه شد.
گفتنی است در این نشست، دکتر محمدعلی زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، ضمن تبریک سالروز تاسیس نهاد ناظر، ورود صنعت بیمه به حوزه جدید بیمه پژوهش و فناوری را حرکتی نو در کشور و در عرصه بینالملل و نشانه بلوغ سازمانی صنعت بیمه دانست. وی مفاد تفاهمنامه بین بیمه مرکزی و وزارت علوم را کاربردی، راهگشا و عالمانه توصیف کرد و افزود: تعریف محصولات بیمهای جدید مانند بیمه پژوهش و فناوری، میتواند آثار ناشی از تغییر دولتها و تغییر سیاستگذاریها که به صورت توقف و یا تغییر در مسیر انجام طرحهای پژوهشی بروز میکند را خنثی نماید و موجب رشد علمی و ارتباط دانشگاه و صنعت گردد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از تاثیر مثبت عملیات بیمهگری در ارتقای سطح سلامت روانی و آرامش آحاد جامعه سخن گفت و اظهار داشت: همانگونه که دغدغههای مردم در خصوص چالشهای کنونی و آینده در سایه تضامین بیمهای به آسانی برطرف خواهد شد، ارائه پوشش بیمه پژوهش و فناوری نیز سلامت روان و آرامش خاطر پژوهشگران و فناوران را تامین خواهد کرد. وی همچنین تحمیل زیان احتمالی به صنعت بیمه در حوزه ارائه پوشش ریسک شرکتهای دانشبنیان و فناوران را غیرقابل قبول دانست و از بیمهگران خواست تا با انجام مطالعات عمیق، ارائه نرخ و شرایط متناسب از منافع و منابع خود صیانت کنند و با استمرار این روند به الگویی برای سایر کشورها تبدیل گردند. وی در ادامه از پژوهشکده بیمه خواست تا پژوهشهای مورد نیاز در این خصوص را انجام و نتایج این امر را در نشریات بینالمللی منتشر نماید تا به عنوان دستاوردی نوین در تاریخ ج.ا.ایران به ثبت برسد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری آغاز این فعالیت را نوعی مرزشکنی و بسیار ارشمند دانست و افزود تربیت نیروهای متخصص پسادکتری در قالب فرصت مطالعاتی در پژوهشکده بیمه و دانشگاهها نوعی سرمایه گذاری برای آینده و کادرسازی برای پژوهشکده بیمه خواهد بود و در این راستا از بیمه مرکزی خواست تا با تخصیص اعتبار، پژوهشکده بیمه را در بهرهمندی از ظرفیت پژوهشگران پسادکتری یاری نماید.
دکتر زلفی گل از پژوهشکده بیمه به عنوان بخش مغرافزاری صنعت بیمه و پرچمدار دانش کاربردی صنعت یاد کرد و آمادگی این وزارتخانه برای هرگونه همکاری و حمایت از پژوهشکده بیمه و حوزههای آموزشی و پژوهشی بیمه را اعلام داشت.
مهندس مجید بهزادپور رئیس کل بیمه مرکزی نیز با قدردانی از حضور دکتر محمد علی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و هیات عالیرتبه این وزارتخانه در مجموعه نهادناظر صنعت بیمه، اظهار داشت: صنعت بیمه در حوزه حرفه ای از چارچوب های بین المللی پیروی می کند و نوع نگاه و ماموریت های آن در تمام دنیا یکسان است.
رئیس کل بیمه مرکزی، امضای تفاهم نامه ی عالی ترین مجموعه متولی علمی کشور با نهاد ناظر بر عملکرد ارکان صنعت بیمه کشور را گامی بلند در مسیر ارتقای سطح علمی و فناوری صنعت بیمه، توصیف کرد و افزود: تعامل با مراکز آموزشی و پژوهشی در صنعت بیمه از سابقه طولانی برخوردار است که خوشبختانه در دولت سیزدهم، سطح تعاملات به بالاترین حد ممکن ارتقا یافته است.
مهندس بهزادپور با تشریح آخرین دستاوردهای صنعت بیمه، دایره مخاطبان آن را چشمگیر توصیف کرد و گفت: صنعت بیمه در کنار رشته های اختصاصی بازرگانی در بخش های اجتماعی نظیر درمان و خدمات بازنشستگی، عملکرد قابل قبولی مانند پرداخت ۷۰ میلیون فقره خسارت را در کارنامه خود به ثبت رسانده است.
وی نیاز جدی صنعت بیمه برای ارائه خدمات برتر را در گرو بهره گیری حداکثری از ظرفیت های داخلی و بین المللی دانست و تصریح کرد: گسترش ارتباطات بین المللی در بستر توسعه فضای علمی و تحقیقاتی با بهره گیری از ظرفیت های علمی _ پژوهشی در سطح ملی و بین المللی یک ضرورت است که باید به شکل جدی تری دنبال شود.
رئیس شورای عالی بیمه از برپایی دوره حکمرانی بیمه در دانشگاه تهران به عنوان یک دستاورد آینده نگر نام برد و خاطرنشان کرد: همکاری تنگاتنگ صنعت بیمه و پارک های علم و نوآوری و همچنین پردیس های فناوری با زمانبندی مشخص و برنامه ریزی مدون در چارچوب این تفاهم نامه ادامه خواهد داشت.
رئیس پژوهشکده بیمه در نشست امضای تفاهمنامه همکاری مشترک میان بیمه مرکزی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری:
طراحی سازوکار بیمهی پژوهش و فناوری، بهرهگیری از توان علمی اعضای هیات علمی دانشگاهها و گسترش ارتباطات بینالمللی، مهمترین اولویتهای پژوهشکده بیمه در سال ۱۴۰۲
دکتر عسگری در این نشست با اشاره به محورهای سهگانه" طراحی سازوکار بیمهی پژوهش و فناوری" و "بهرهگیری از توان علمی اعضای هیات علمی دانشگاهها" و "گسترش ارتباطات بینالمللی" به عنوان مهمترین رویکردهای پژوهشکده بیمه، از راهاندازی آزمایشگاه ریسک و پارک علم و فناوری پژوهشکده بیمه و تاسیس مرکز آموزش جامع بینالمللی در کیش در آینده نزدیک خبر داد.
https://tejaratava.ir/?p=90257