به گزارش تجارت آوا به نقل از روابط عمومی ایمیدرو، وجیه ا… جعفری در جلسه انعقاد تفاهم نامه این سازمان با استانداری کرمانشاه ضمن بیان این مطلب گفت: تفاهم نامه مناسبی برای توسعه بخش معدن و صنایع معدنی استان کرمانشاه تدوین شد و تلاش داریم آن را با همکاری مسئولان، به برنامه عملیاتی تبدیل کنیم.
وی افزود: برای رفع چالش های احتمالی تفاهم نامه نیز جلسات پایش برگزار خواهد شد تا به نتیجه مطلوب دست یابیم.
اولویت سرمایه گذاری در مناطق محروم
رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به اینکه دولت و وزارت صنعت، معدن و تجارت طبق طرح آمایش سرزمینی، طرح هایی با توجیه اقتصادی را در مناطق کم برخوردار تعریف و اجرا می کند، اظهار داشت: مطابق این طرح، تسهیلات مورد نظر اعم از وام، توسعه زیرساخت های انرژی، معافیت مالیاتی و غیره را برای مناطق با اولویت سرمایه گذاری در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته انجام می دهد.
وی ادامه داد: توسعه طرح های بخش معدن و صنایع معدنی نیز با اولویت سرمایه گذاری مذکور انجام خواهد شد. همچنین، در صورت اشباع سرمایه گذاری در یک منطقه، برای جلوگیری از بروز تبعات اجتماعی و اقتصادی، اجرای طرح های توسعه ای به مناطق دیگر هدایت می شود.
پیشنهاد اختصاص ۵۰ درصد ارزش افزوده درآمد ایمیدرو به مناطق محروم
جعفری با اشاره به اینکه اکنون ۷۵ درصد درآمدهای ایمیدرو به دولت بر می گردد، گفت: برای توسعه مناطق محروم، پیشنهاد ما این است که در قانون بودجه سال آینده، حدود ۵۰ درصد ارزش افزوده درآمدی ایمیدرو به این مناطق اختصاص یابد.
وی ادامه داد: در صورت افزایش این میزان درصد، توان مالی ایمیدرو افزایش خواهد یافت و امکان سرمایه گذاری توسعه ای و زیرساختی بیشتر ایمیدرو در مناطق محروم همچون استان کرمانشاه وجود دارد.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه اکتشاف و استخراج از معادن، در صورت داشتن ذخیره مناسب، صورت خواهد گرفت، خاطرنشان کرد: واقعیت این است که ذخایر پایین بدون توجیه اقتصادی، نباید به مرحله برداشت برسد. چرا که معتقدیم برای ذخایر اندک –که نهایت چند ماه قابل برداشت است و ارزش افزوده چندانی ندارد-، غیر از تخریب محیط زیست، عایدی خاصی برای مردم منطقه نخواهد داشت.
۳ شرط سرمایه گذاری ایمیدرو
رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به رعایت ۳ شرط ضروری برای سرمایه گذاری مستقیم ایمیدرو، تصریح کرد: نخستین شرط، برگزاری فراخوان برای اینکه مشخص شود بخش خصوصی تمایلی به سرمایه گذاری ندارد، شرط دوم، برگزاری فراخوان به منظور مشارکت با بخش خصوصی و شرط سوم، دریافت مصوبه از هیات وزیران است.
وی ادامه داد: ایمیدرو نیز با رعایت ۳ شرط یاد شده، اقدام به سرمایه گذاری مستقیم می کند.
ایمیدرو؛ هدایتگر سرمایه ها به سمت طرح ها
رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه بهترین راهکار دولت در زمینه سرمایه گذاری، هدایت و راهبری سرمایه های بخش خصوصی به سمت طرح های توسعه ای است، گفت: ایمیدرو با فراهم کردن بسترها، مطالعه طرح ها، مکان یابی و ایجاد زیرساخت های مورد نیاز، سرمایه های موجود را به سمت اجرای طرح های توسعه هدایت می کند.
وی ادامه داد: نتیجه چنین اقدامی از سوی ایمیدرو، جذب حدود ۹ میلیارد دلار سرمایه گذاری برای طرح های توسعه ای در مناطق مختلف است که تاکنون حدود ۴ میلیارد دلار آن اجرایی شده و به ایجاد اشتغال انجامیده است. در حالی که انجام این میزان سرمایه گذاری از سوی ایمیدرو، طی سال های آتی هم امکان پذیر نبود.
تفاهم نامه مناسبی تدوین شده
بهمن امیری مقدم، استاندار کرمانشاه در این جلسه نیز با اشاره به اینکه بیشتر شهرهای این استان در جنگ تحمیلی آسیب دیدند، گفت: این استان از نظر توسعه و بیکاری جوانان جزو مناطق محروم کشور است. امیدواریم با ایجاد زیرساخت های مناسب، بتوانیم از مردم و به ویژه زائران عتبات عالیات، مهمان نوازی و خدمت رسانی مطلوب تری داشته باشیم.
وی ادامه داد: ۸۵ درصد مناطق این استان همچون مناطق آزاد، معافیت مالیاتی دارند و این موضوع، امکان سرمایه گذاری را تسهیل می کند. به گفته امیری مقدم، تفاهم نامه مناسبی تدوین شده و امیدواریم با پیگیری ها، گامی در راستای توسعه استان برداشته شود.
پایبند به اجرای تفاهم نامه ها در ایمیدرو هستیم
امیر خرمی شاد، معاون برنامه ریزی و توانمندسازی ایمیدرو در این جلسه گفت: رسالت ایمیدرو حمایت از مناطق محروم به ویژه استان هایی نظیر کرمانشاه است که در خط مقدم جبهه بوده و اکنون محروم هستند. دولت می تواند با ارائه مشوق هایی نظیر معافیت مالیاتی، شرکت ها را به انجام سرمایه گذاری ترغیب کند. ما نیز حمایت می کنیم.
وی ادامه داد: در هیات عامل ایمیدرو این اصل را مد نظر قرار داده ایم که تفاهم نامه ای را امضا نکنیم که نمی توانیم اجرا کنیم و اگر هم امضا کردیم به اجرای آن متعهد و پایبند باشیم.