نتیجه یک سال تلاش بیمه سرمد تبدیل زیان به سود بود و اکنون این شرکت در مسیر شفافی جهت استحکام مالی و تقویت پایههای سودسازی قرار دارد. حساب سود و زیان این بیمهگر نشان میدهد که در پایان سال ۱۴۰۰ با زیان ۴۷۹ میلیارد تومانی مواجه بود اما در پایان سال گذشته سودساز شده و ۲۸٫۸ میلیارد تومان سود را ثبت کردهاست. این شرکت که در ماههای پایانی سال با تغییر در ترکیب هیات مدیره و مدیرعامل مواجه شده بود، برای استمرار مسیر سودسازی چه گامهایی را باید بردارد؟ در برنامه هیات مدیره بیمه سرمد، به صراحت از بازنگری در سند استراتژیک این شرکت سخن گفته شده و این به معنای یک ریل گذاری جدید خواهد بود.
به گزارش دنیای بیمه، نتیجه اصلاحات در عملیات بیمهگری بیمه سرمد، کاهش هزینهها، تبدیل داراییهای کمبازده به داراییهای باارزش و البته عدم تمدید قراردادهای تکمیل درمان زیانده باعث شده تا سود خالص هر سهم بیمه سرمد در پایان سال مالی ۱۴۰۱ به ۴۳ ریال برسد، در حالی که در پایان سال مالی ۱۴۰۰ این شرکت به ازای هر سهم ۹۹۹ ریال زیان ساخته بود.
البته افزایش سود هر سهم این شرکت در شرایطی رخ داده که سرمایه شرکت از ۴۸۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ به بیش از ۶۷۶ میلیارد تومان افزایش یافته و البته خبر مهم اینکه قرار است به زودی در ادامه فرآیند استحکام مالی بیمه سرمد، سرمایه این شرکت بیمهگر به ۱۰۰۰ میلیارد تومان آن هم از محل آورده نقدی سهامداران افزایش یابد.
تصمیمی که نه تنها باعث ترمیم توانگری مالی این شرکت در سطح یک خواهد شد بلکه راه را برای افزایش سهم از بازار و بهبود کیفیت سودآوری در سال جاری هموار میسازد.بررسی صورتهای مالی بیمه سرمد که قرار است روز شنبه هفته آینده به تصویب سهامداران برسد، نشان میدهد که حق بیمه خالص شرکت در سال گذشته با رشد ۹۰ درصدی مواجه شده و به ۲۱ هزار و ۲۳ میلیارد و ۹۴ میلیون ریال رسد و درآمدهای بیمهای هم رشدی ۹۵ درصدی را تجربه کند.
این در شرایطی است که خالص خسارت و مزایای پرداختی به بیمهگذاران و زیاندیدگان رشدی ۶۱ درصدی داشته است. نکته مهم دیگر در کارنامه بیمه سرمد، مدیریت هزینههای جاری در سال گذشته متناسب با نرخ تورم است به نحوی که هزینههای اداری و عمومی این شرکت در سال ۱۴۰۱ تنها ۴۵ درصد رشد داشته است.