به گزارش تجارت آوا به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل پژوهشکده بیمه، در این نشست که روز جمعه ۵ خرداد ۱۴۰۲ با حضور مهندس مجید بهزادپور رئیس کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران، دکتر محمدمهدی عسگری رئیس پژوهشکده بیمه، موسی رضایی میرقائد مدیرعامل شرکت بیمه البرز، حسین اکبری سفیر ایران در سوریه و جمعی از مقامات سیاسی و اقتصادی دو کشور در محل بیمه مرکزی برگزار گردید، تفاهمنامه همکاری در زمینه تاسیس شرکت بیمه مشترک به امضا رسید.
دکتر محمدمهدی عسگری رئیس پژوهشکده بیمه در نشست امضای این تفاهمنامه، آمادگی پژوهشکده بیمه به عنوان تنها نهاد پشتیبان علمی، پژوهشی و آموزشی صنعت بیمه را در راستای فراهم کردن زمینه گسترش همکاریهای علمی با کشور سوریه و آموزش مدیران صنعت بیمه این کشور در حوزه بیمه رایج و تکافل اعلام و ابراز امیدواری کرد؛ با پشتوانه علمی موجود در صنعت بیمه کشور و با همکاری شرکتهای بیمه، تاسیس شرکت بیمه مشترک توسط صنعت بیمه ایران و صنعت بیمه کشور سوریه به بهترین شکل انجام پذیرد.
دکتر عسگری با اشاره به برگزاری کارگاههای آموزشی متعدد در حوزه تکافل طی یک سال گذشته به عنوان یکی از اولویتهای وزارت اقتصاد و بیمه مرکزی خاطرنشان کرد؛ برنامههای پیشنهادی شرکتهای بیمه برای اجرای تکافل در کارگروه تکافل پژوهشکده بیمه مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است، برخی شرکتهای بیمه مجوز ارائه محصولات تکافلی در صنعت بیمه کشور را از بیمه مرکزی دریافت نمودهاند و شرکت بیمه البرز نیز به زودی به جمع تکافلگران خواهد پیوست.
رئیس پژوهشکده بیمه تاکید کرد با توجه به تفاهمنامههای امضا شده میان پژوهشکده بیمه و دانشگاهها و موسسات بیمه و تکافل مالزی و امارات متحده عربی از جمله انجمن تکافل مالزی، دانشگاه بینالمللی اسلامی مالزی، دانشگاه اینیسیف، مرکز خدمات آموزشی لجند در دبی و آکادمی حرفهای جهانی کینگز دبی ، علاوه بر دانش و تخصص صاحبنظران صنعت بیمه ایران در حوزه تکافل، میتوان دانش و تخصص نهادهای تکافلی کشورهای دیگر را نیز در گسترش تعاملات و در راستای آموزش مدیران صنعت بیمه کشور سوریه به کار گرفت. همچنین برگزاری دورههای آموزشی بینالمللی در سطوح متوسط و پیشرفته به صورت حضوری در ایران و سوریه و به صورت برخط، با همکاری پژوهشکده بیمه و نهادهای مذکور امکانپذیر خواهد بود. وی همچنین خاطرنشان کرد که برگزاری دورههای آموزشی در کشور ثالث نیز امکانپذیر است.
گفتنی است در این نشست، مهندس مجید بهزادپور رئیس کل بیمه مرکزی در شروع همکاری بین دو شرکت بیمه البرز و العقیله سوریه با برشمردن ویژگیهای مشترک فرهنگی و اجتماعی دو کشور ایران و سوریه، اظهار داشت: توسعه اقتصادی مبتنی بر انتفاع طرفین از مهمترین راهبردهای دولت سیزدهم است و گسترش مبادلات پولی و مالی با شتاب قابل قبولی در حال پیگیری و انجام است.
رئیس کل بیمه مرکزی با تشریح ظرفیتهای بیمه ای دو کشور به خصوص در حوزه تکافل به نقش تعیین کننده این صنعت در توسعه ملی و رفاه اجتماعی اشاره کرد و افزود: صنعت بیمه در همه جای جهان از استاندارد مشخصی پیروی میکند و مرزهای جغرافیایی نمیتواند قابلیت های بیمه ای را تحت الشعاع قرار دهد.
وی با تشریح آخرین تحولات و دستاوردهای صنعت بیمه کشور به اهمیت توسعه بخش خصوصی در کشور اشاره کرد و گفت: سهم عمده بازار در اختیار بخش خصوصی است و با سیاستگذاری و حمایت نهاد ناظر این بازار بیش از پیش گسترش خواهد یافت.
مهندس بهزادپور به صراحت اعلام کرد: نهاد ناظر صنعت بیمه دنبال مداخله گری نیست و نگاه اقتصادی و انتفاعی ندارد و فقط با تقویت بخش نظارتی در مسیر سالم سازی بازار بیمه تلاش میکند و با ایجاد بستر رشد و توسعه تعاملات بین المللی بیمه زمینه حضور شرکت ها در کشورهای همسایه و همسو را فراهم خواهد کرد. وی با ابراز خرسندی از ایفای تعهدات حرفه ای و مسئولیت های اجتماعی شرکت های بیمه گر در زمان تحریم ها نسبت به ادامه این روند ابراز امیدواری کرد.
رئیس شورای عالی بیمه از تعامل دوجانبه بیمه ای به عنوان برگ برنده اقتصادی دو کشور یاد کرد و خاطر نشان کرد: مزیت های نسبی اقتصادی، شباهت های فرهنگی و شرایط خاص اجتماعی دو کشور به دلیل تجارب تحریمی و مسائل مشابه دیگر زمینه های همکاری را تقویت خواهد کرد.
مهندس بهزادپور در پایان ابراز امیدواری کرد که تفاهم نامه یاد شده در راستای هم افزایی بین شرکت های بیمه ای دو کشور ایران و سوریه، سنگ بنای محکمی باشد.
انعقاد تفاهمنامه همکاری مشترک میان دو شرکت بیمهگر ایرانی و سوری
در راستای تقویت تعاملات بینالمللی و گسترش وفاق بین دو کشور ایران و سوریه و در حاشیه دیدار مقامات بیمهای دو کشور، تفاهمنامه همکاری در زمینه تاسیس شرکت بیمه مشترک، میان شرکت بیمه البرز به عنوان راهبر و نماینده شرکتهای بیمه ایرانی و شرکت بیمه العقیله سوریه به عنوان راهبر و نماینده شرکتهای بیمه سوری امضا شد.
https://tejaratava.ir/?p=87135