محمدرضا میرزایی در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری سازمان بیمه سلامت گفت: در حال حاضر در ۱۰ استان کشور طرح نظام ارجاع الکترونیک به صورت پایلوت اجرایی می شود، لذا حدود ۷۰۰ هزار نفر در این ۱۰ استان به ۶۳۰ پزشک خانواده منتسب شدند.
مدیر کل دفتر خدمات عمومی سازمان بیمه سلامت افزود: در حال حاضر در ۴ استان کردستان، کرمان یزد و چهار محال و بختیاری حدود ۱۷۰ هزار نفر ویزیت پایه شدند، همچنین حدود ۸۰ هزار نسخه الکترونیکی انجام شده و ۳۰ هزار ارجاع الکترونیک نیز اجرایی شده است.
وی تصریح کرد: ضمن اینکه حدود ۷ هزار و ۵۰۰ نفر از بیماران دیابتی و فشار خون شناسایی شده اند، هم اکنون در ۴ استان کردستان، کرمان، یزد و چهار محال و بختیاری روزانه حدود ۴ هزار ویزیت و حدود ۷۰۰ ارجاع الکترونیک صورت می گیرد.
میرزایی تاکید کرد: در ۶ استان جدید، گلستان به خوبی عمل کرد و از ۱۴۰ هزار نفر جمعیت ۸۰ هزار نفر به حدود ۱۰۰ پزشک یعنی حدود ۶۰ درصد جمعیت انتساب داده شدند، همچنین در کرمانشاه ۷۰ هزار نفر از ۳۲۰ هرار نفر یعنی ۲۰ درصد جمعیت، در لرستان ۱۷ هزار از ۲۰۰ هزار نفر به میزان ۱۰ درصد جمعیت، در ایلام ۱۶ هزار و ۵۰۰ نفر از ۳۶ هزار نفر یعنی حدود ۵۰ درصد جمعیت و در کهگیلویه و بویر احمد ۱۷ هزار و ۵۰۰ نفر از ۳۵ هزار نفر معادل ۵۰ درصد جمعیت انتساب شده اند.
وی اظهار داشت: با توجه به مصوبه دولت پرداخت دراین طرح براساس پرداخت سرانه ای بوده و از تیرماه در ۴ استان کردستان، کرمان، یزد و چهارمحال و بختیاری مقرر شد پزشکان در ۶ ماه اول سال ماهانه حدود ۱۵ درصد ویزیت پایه کنند، البته ۳ ماه اول سال پرداخت شده اما از تیرماه پزشکان موظف هستند ماهانه ۱۵ درصد ویزیت پایه کرده و هر درصدی کمتر مشمول کسورات می شود.
مدیر کل دفتر خدمات عمومی سازمان بیمه سلامت گفت: بحث نسخه نویسی الکترونیکی در سطح ۶۳ دانشگاه با حدود ۴ هزار و ۱۸۶ مرکز روستایی از تیرماه آغاز شده و در حال حاضر حدود ۲ هزار و ۹۹۰ مرکز به سامانه های سطح یک متصل شده اند و نسخه نویسی در ۴ سامانه ناب، سیب، سینا و پارسا انجام می شود، لذا از حدود ۲ هزار و ۹۹۰ مرکز ۱۴۲ هزار نسخه صادر شده و بیشترین نسخه مربوط به استان خراسان رضوی با حدود ۳۲ هزار نسخه است.
وی گفت: سپس گلستان با ۱۵ هزار و ۵۰۰ نسخه، مازندران ۱۴ هزار و ۱۰۰ نسخه، خراسان جنوبی ۸ هزار و ۵۰۰ نسخه و آذربایحان شرقی حدود ۸ هزار نسخه این مهم را انجام می دهند، امیدواریم که با پیشرفت نسخه نویسی در همه استان ها بتوان به سمت ارجاع الکترونیک و بعد از آن نسخه پیچی الکترونیک در سطح روستا نیز انجام شود.