• امروز : سه شنبه - ۲۵ دی - ۱۴۰۳

اخبار ویژه

اصلاح آیین‌نامه معاملات هلدینگ خلیج‌فارس با رویکرد حمایت از ساخت داخل ابلاغ شد/ تولیدکنندگان داخلی به رعایت همه استانداردها و زمان‌بندی متعهد باشند/ انتخاب قطعی ما بین بخش دولتی و خصوصی برای تأمین تجهیزات و قطعات، بخش خصوصی خواهد بود/ مبنای خریدهای ما از این به بعد، کیفیت خواهد بود / دائمی شدن دبیرخانه نمایشگاه ایران پتروکم و پتروفن در دستور کار پیام تبریک محمد شریعتمداری به مناسبت میلاد امام علی(ع) نهاد تخصصی سرمایه‌گذاری هلدینگ خلیج‌فارس در حوزه نوآوری مجوز گرفت/ برقراری پیوند صنعت و دانش‌بنیان‌ها با پتروکم/ صندوق نوآوری و شکوفایی پشتوانه ضمانت‌نامه دانش‌بنیان‌هاست رقابت شرکت‌های ابزاردقیق ایران با شرکت‌های بین‌المللی تدوین سند کربن گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس برای افق ۲۰۵۰/ موفقیت هلدینگ خلیج‌فارس در مدیریت و کاهش ۳۷ میلیون‌تنی کربن سوزی در سال/ ۲ میلیارد فوت مکعب گاز همراه نفت در بیدبلند خلیج‌فارس به ثروت تبدیل شد امضای ۱۴ تفاهم نامه و ۳ قرارداد همکاری دستاورد پتروشیمی نوری از ایران پتروکم ۱۴۰۳ پیام دکتر جمشیدی به مناسبت میلاد امام علی (ع) و روز مرد داد و ستد ۴۶۸ هزار تن محصول در بورس کالای ایران

1
نوآوری و فناوری‌های دانش‌بنیان، محور اصلی نمایشگاه پتروکم

لزوم ورود شرکت‌های دانش بنیان به تولیدمحصولات زنجیره ارزش پروپیلن

  • کد خبر : 162112
  • ۱۳ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۷
لزوم ورود شرکت‌های دانش بنیان به تولیدمحصولات زنجیره ارزش پروپیلن
یک کارشناس صنعت پتروشیمی، توسعه فناوری‌های دانش‌بنیان و نوآوری در صنعت پتروشیمی را مستلزم یکپارچگی و هماهنگی در سطح کلان دانست و برگزاری نمایشگاه پتروکم را بستری مهم برای تبادل دانش و تجربیات در این زمینه بیان کرد.

به گزارش تجارت آوا به نقل از ستاد خبری رویداد ایران پتروکم، میثم فتحی، درباره وضعیت پتروشیمی‌ها اظهار داشت: در یک دهه گذشته، شاهد رشد ۳۰ میلیون‌تنی ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی، بودیم. این در حالی است که تا اواسط دهه ۹۰، ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی به حدود ۶۰ میلیون تن رسیده است و در حال حاضر ۹۶ میلیون تن در سال برآورد می‌شود.

وی ادامه داد: البته انتظار می‌رود ارزش بازار صادراتی محصولات پتروشیمی نیز صعودی باشد و عمده محصولات صادراتی متمرکز بر پلی‌اتیلن، اوره، متانول و گاز مایع نباشد؛ چراکه در حال حاضر شاهد روند افزایشی، واردات محصولات پتروشیمی به ارزش بیش از ۲ میلیارد دلار در سال هستیم.

فتحی تصریح کرد: علت اصلی این موضوع سرمایه‌گذاری گستره بر بخش‌های محدودی از زنجیره به واسطه وجود خوراکی همچون متان و اتان و عدم توسعه زنجیره‌های متنوع پایین‌دستی بوده است.  در حال حاضر بیش از ۱ میلیارد دلار از واردات محصولات پتروشیمی به زنجیره ارزش پروپیلن اختصاص داشته و محصولاتی همچون سوپر جاذب‌ها، پلی‌اورتان‌ها و آکریلونیتریل، از طریق واردات تأمین می‌شوند.

این کارشناس صنعت پتروشیمی ادامه داد: این محصولات، فرایند تولید پیچیده‌ای داشته و لایسنسورهای جهانی، به‌راحتی فرایند تولید این محصول را در اختیار شرکت‌های ایرانی قرار نمی‌دهند. در نتیجه تولید این محصولات نیازمند ورود شرکت‌های دانش‌بنیان و سرمایه‌گذاری در این حوزه است.

فتحی بیان کرد: خوراک اصلی این محصولات، پروپیلن بوده و معمولاً حجم تولید این محصولات، نسبتاً پایین است. با توجه به اینکه فرایند انتقال و تأمین پروپیلن دشوار است. همچنین، خوراک‌های میان دستی قابلیت انتقال ندارند و باید به‌سرعت به محصولات پایین‌دستی تبدیل شوند. در نتیجه، یکپارچگی واحدهای تولید و اتخاذ فرایندهایی جهت بهبود این موضوع، یکی از ضروریات صنعت پتروشیمی ایران است.
وی در پایان عنوان کرد: بنابراین، می‌بایست مسائلی همچون فعالیت‌های یکپارچه هلدینگ‌های پتروشیمی، تعریف پارک‌های پتروشیمی و اتخاذ سیاست صنعتی مورد بررسی قرار گیرد.  با توجه به اینکه موضوع اصلی نمایشگاه پتروکم، مواردی همچون نوآوری در صنعت پتروشیمی، توسعه فناوری‌های دانش‌بنیان و بررسی چالش‌های زنجیره تأمین و فرایندهای یکپارچه است و حضور کارشناسان در این نمایشگاه، می‌تواند نقش مؤثری در پیشبرد این اهداف داشته باشد.

https://tejaratava.ir/?p=162112

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.