• امروز : جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳
1
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در نشست تخصصی «بررسی رابطه اصلاحات اقتصادی و رونق بورس» اعلام کرد:

بدون بازده معقول و مطلوب حجم معاملات افزایش پیدا نمی‌کند/نرخ بهره باید مدیریت شود/ صیانت از حقوق سرمایه‌گذاران باید مورد توجه قرار گیرد/ رونق بازار سرمایه در گرو نقش‌آفرینی همه ارکان است

  • کد خبر : 152598
  • ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۹
بدون بازده معقول و مطلوب حجم معاملات افزایش پیدا نمی‌کند/نرخ بهره باید مدیریت شود/ صیانت از حقوق سرمایه‌گذاران باید مورد توجه قرار گیرد/ رونق بازار سرمایه در گرو نقش‌آفرینی همه ارکان است
حجت اله صیدی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید براینکه بدون بازده معقول و مطلوب حجم معاملات افزایش پیدا نمی‌کند، گفت: صیانت از حقوق سرمایه‌گذاران باید مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش تجارت آوا به نقل از خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا)، حجت‌اله صیدی، در نشست تخصصی «بررسی رابطه اصلاحات اقتصادی و رونق بورس» گفت: مجموعه حکمرانی به اصلاحات اقتصادی هم اعتقاد دارند و هم اراده خوبی برای انجام آن دارند اما هر بار این اصلاحات شروع می‌شود با موانعی همراه می‌شود.

او با بیان اینکه اصلاحات باید تدریجی و بدور از هرگونه شتابزدگی باشد، افزود: برای بهبود شرایط باید اقدامات اصلاحی برای رفع ناترازی‌ها انجام داد. از این رو، ضرورت دارد، ارکان به وظایف خود به درستی عمل کنند و عمل اصلاحی را به درستی پیش ببرند.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه محدودیت‌ها را باید مدیریت کرد، افزود: رونق بازار سهام به این معنا نیست که قیمت سهام همیشه افزایشی باشد، بلکه رونق بازار سهام چندین مولفه دارد که حجم قابل قبول معاملات، نبود رکود در بازار، پائین نبودن حجم معاملات، نقدشوندگی در سطح مطلوب و بازده مورد انتظار فعالان بازار» نمونه آن است.

صیدی با تاکید بر اینکه بدون بازده معقول، مطلوب و مورد انتظار حجم معاملات افزایش پیدا نمی‌کند و نقدشوندگی حفظ نمی‌شود، افزود: چشم انداز اقتصاد امر مهمی است چرا که در معامله‌گران باید آینده مناسبی را پیش روی خود بببنیند تا اقدام به خرید وفروش کنند در غیر این صورت از بازار خارج می‌شوند.

او، تسهیل تشکیل سرمایه و صیانت از حقوق سرمایه‌گذاران را ماموریت اصلی و مهم سازمان بورس و اوراق بهادار ذکرد و گفت: کارایی بازار برای حفظ حقوق سرمایه گذار ضرورت دارد، وقتی کارایی بازار افزایش یابد طبیعتا سرمایه‌گذاری نیز جذابیت پیدا می‌کند.

صیدی با تاکید براینکه بازار سرمایه همانند بازارهای دیگر ذینفعان متعددی دارد، گفت: در صورت افزایش کارایی بازار سرمایه، همه گروه‌ها منتفع می‌شوند.

او، معامله‌گران، سرمایه‌گذاران، شرکت‌های پذیرفته شده در بورس، نهادهای مالی، ارکان بازار سرمایه و ارکان نظام حمکرانی را از ذینفعان بازار سرمایه ذکر کرد و افزود: همه این گروه‌ها در بازار سرمایه نقش‌آفرین هستند و تصمیمات آنها در بازار تاثیرگذار است.

صیدی، مدیریت ذینفعان و انتفاع همه آنها از بازار سرمایه، را مهم برشمرد و تاکید کرد: اگر یکی از ارکان نباشد، نمی‌توان انتظار بازار موفقی را داشت.

رییس سازمان بورس در بخش دیگری از صحبت‌هایش، نظام حکمرانی را از قدرتمندترین ذی‌نفعان دانست و بیان کرد: درآمدهای ارزی، تورم، مسائل اثرگذار بر نرخ ارز و دسترسی به درآمدهای ارزی بر اقتصاد ایران اثرگذار است.

او در عین حال با تاکید بر اینکه نرخ بهره باید مدیریت شود، دسترسی به نرخ ارز را مهم خواند و گفت: ماموریت سازمان بورس این است که نقش خود را برای بهبود مسائل فوق و کنترل آثار آنها برجسته کند.

صیدی، تسهیل تامین مالی، تدوین مقررات و نظارت بر استانداردهای گزارشگری و اطلاع رسانی و تدوین و نظارت بر استانداردهای نظام حکمرانی شرکتی را در حمایت از بنگاه‌ها در تعامل با سیاست گذاران مهم ذکر کرد و افزود: در عین حال، ضرورت دارد، با به کارگیری ابزارهای مالی جدید، رونق در خدمات مالی موجود و تسهیل تاسیس نهادهای مالی جدید و تنظیم‌گری و تسهیل فعالیت بیش از ۱۱۰۰ نهاد مالی تحت نظارت اقداماتی صورت گیرد.

او، همچنین تاکید کرد: صیانت از حقوق سرمایه‌گذاران و مدیریت آثار سیاست‌ها و تعامل با سیاست‌گذاران اقتصادی، به کارگیری ابزارهای پوشش ریسک، تغییر نصاب‌ها و قیمت‌گذاری خوراک پالایشگاه‌ها و صنایع پتروشیمی باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

صیدی، با اعلام اینکه چشم‌انداز بازار سرمایه شامل تداوم نقدشوندگی و افزایش حجم معاملات، تداوم به کارگیری سیاست‌ها و ابزارهای مدیریت ریسک، افزایش انسجام و هماهنگی با بازارهای پول و سرمایه، افزایش فرصت‌ها و ظرفیت‌های حمایت و همکاری با دولت است، تاکید کرد: بازار سرمایه زمانی رونق می‌گیرد که همه ارکان در آن نقش‌آفرینی کنند.

او با اشاره به اینکه متغیرهای زیادی بر اقتصاد کشور اثرگذار است، گفت: می‌بایست اصلاحات در بسته عملیاتی جامعی ارائه شود.

صیدی در پایان اضافه کرد: در صورتی که ۵۰ درصد از برنامه هفتم توسعه عملیاتی شود، اقدامات مربوط به اصلاحات به خودی خود انجام خواهد شد.

https://tejaratava.ir/?p=152598

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.