فرشید آیینی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا در مورد شرایط تولید این شرکت در سال جاری اظهار کرد: امسال نسبت به سال گذشته شرایط تولید بسیار خوب و نرمال است. در هفته اول دی ماه رکورد تولید سال قبل را زدیم با وجود اینکه اینکه امسال به علت شیوع بیماری کرونا شرایط بسیار خاصی داشتیم.
وی افزود: خیلی از روزها کارخانههای ما با یک سوم نیروی انسانی خود کار میکردند. با توجه به همه این شرایط تولید سال گذشته در در هفته اول دی ماه محقق شد و پیشبینیها مبنی بر این است که تا انتهای سال تیم حداقل ۶۰ و ۷۰ درصد تولید را نسبت به سال گذشته ارتقا دهیم و حتی رکورد سال ۹۷ بزنیم.
معاون تولید شرکت دخانیات ایران با اشاره به دوره ۱۰ ساله خصوصیسازی در این شرکت گفت: خصوصیسازی در شرکت دخانیات ایران بسیار مفصل است، من فکر میکنم خصوصیسازی در این شرکت خیلی با فکر نبود. اگر قرار بر این شد که خصوصی باشد باید همه وجوه آن رخ میداد. متاسفانه بخشهایی که برای شرکت دخانیات سوددهی داشت از آن گرفته شد. شرکتی که چند هزار پرسنل دارد و مهمتر از آن با چند هزار کشاورز کار کشت را از نقطه ابتدایی زنجیره تامین شروع میکند، به وضعیتی رسید که سال گذشته از ۷۵ میلیارد نخ تقاضای سیگار در کشور فقط ۶ میلیارد نخ سیگار را این شرکت تولید کرد.
وی همچنین تصریح کرد: قطعاً پتانسیل و ظرفیت شرکت دخانیات بسیار بیشتر از این است. شاید همین امروز حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد نیاز بازار ظرفیت خالی تولید داریم. امسال نسبت به سال گذشته شرایط بسیار بهتر است اما همچنان با شرایط ایدهآل ما فاصله دارد. قطعا نیاز است که هم مجلس و هم دولت در این زمینه به شرکت دخانیات ایران کمک کنند.
آیینی با بیان اینکه افزایش نرخ ارز سیگارهای خارجی را با افزایش قیمت مواجه کرده خاطر نشان کرد: با افزایش نرخ ارز، قیمت بسیاری از سیگارهای خارجی و یا قاچاق افزایش داشته است. از آنجا که ما از مواد اولیه داخلی استفاده میکنیم و بخش اعظم سیگارتهای داخلی با استفاده از توتونهای داخلی تهیه میشوند، از نظر قیمت در شرایط خوبی هستیم که اگر مورد حمایت قرار بگیریم قطعاً میتوانیم در بازار مفید واقع شویم.