• امروز : پنج شنبه - ۷ فروردین - ۱۴۰۴
2

رئیس هیات مدیره یوبیتکس: نگاه غیر تعاملی بانک مرکزی با فعالان حوزه رمزارز

  • کد خبر : 172708
  • ۱۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۶
رئیس هیات مدیره یوبیتکس: نگاه غیر تعاملی بانک مرکزی با فعالان حوزه رمزارز
عیسی کشاورز رئیس هیئت مدیره یوبیتکس گفت: در این حوزه حقیقت امر متکثری است و صرافی‌ها سعی دارند براساس قوانین فعالیت کنند اما دولت و بانک مرکزی حاضر به گفتگو نیستند و نمی‌خواهند شنونده یک دهه تجربه فعالیت این کسب‌وکارها باشند.

عیسی کشاورز رئیس هیئت مدیره یوبیتکس در نشست خبری گفت: امسال حدود ۴۰ درصد کاهش ارزش پول را تجربه کردیم و فشار اقتصادی و کاهش ارزش پول مردم را با ناامنی اقتصادی مواجه کرده است. براساس چشم‌انداز ۱۴۰۴ قرار بود تاکنون قدرت فناوری در منطقه باشیم اما امروزه کشورهایی مانند امارات و عربستان و ترکیه مواجه هستیم که توانسته‌اند به خوبی در موضوعات فناوری زیرساخت ایجاد و توسعه پیدا کنند. این در حالی است که به نظر می‌رسد به جای رفتن به سمت چشم‌انداز ۱۴۰۴ به عقب حرکت کرده‌ایم.

کشاورز ادامه داد: حقیقت امر متکثری است و صرافی‌ها سعی دارند براساس قوانین فعالیت کنند اما دولت و بانک مرکزی حاضر به گفتگو نیستند و نمی‌خواهند شنونده یک دهه تجربه فعالیت این کسب‌وکارها باشند. دولت حق دارد که بداند گردش‌های مالی به کدام سو است و نقش تنظیم‌گری خود را ایفا کند. بسیاری از کسب‌وکارها نیز این نقش دولت را پذیرفته‌اند، اما اینکه دولت حاضر به گفتگو با بخش خصوصی نباشد و یک دهه تجربۀ زیستۀ فعالان حوزه فن‌آوری و رمز ارز را نادیده بگیرد، شرایط را بغرنج می‌کند.

کسب‌وکارهای فعال در حوزه کریپتو هرچند با این همه بی‌مهری‌ها روبرو شدند اما از یک جامعه میلیونی میزبانی کردند. هرچند فعالیت‌های آن‌ها خالی از ایراد و اشکال نبوده اما تلاش‌های آن‌ها شایسته احترام بیشتری از جانب رگولاتوری بود. این که دولت به ظرفیت‌های بخش خصوصی در حوزه رمزارز بی‌توجهی می‌کند جای تعجب است.

وی تاکید کرد: تا کنون اطلاعاتی که شاپرک از ما خواسته شامل داده‌های کاربران نشده است بلکه اطلاعات مربوط به هیات مدیره و سایر رویه‌های تجاری بوده است.

باید توجه داشت، بازار رمزارزها می‌تواند به ایرانی‌ها کمک کند که با ریال از بازارهای خارجی کسب درآمد کند. این بازار همچنین می‌تواند به جذب سرمایه‌های خارجی کمک کند. بی‌توجهی به این ظرفیت‌ها سبب می‌شود تا فرصت‌ها بر باد بروند.

کشاورز افزود: رمزارزها ممکن است محل کلاهبرداری باشند و با چالش‌هایی از جمله خالی‌فروشی، پولشویی و سفته‌بازی همراه باشند اما در عین حال فرصت‌های بزرگی نیز در زمینه‌های سرمایه‌گذاری، کسب درآمدهای بین‌المللی، برون‌رفت از ناترازی‌های پولی و مالی، رهایی از بروکراسی‌های سنگینی که منجر به رشد پایه پولی شده‌اند و در نهایت استفاده از فن‌آوری‌های بلاکچین در کشور فراهم می‌کنند. اینکه یک‌جانبه نسبت به این فرصت چشمپوشی می‌کنند خالی از عقلانیت است.

رئیس هیات مدیره یوبیتکس گفت: در سال ۱۴۰۴ زمین بازی و بازیگران عزصه کریپتو متفاوت خواهد شد. در حوزه رمزارز کلاهبرداری، سفته بازی یا پول‌شویی می‌تواند اتفاق بیفتاد اما همه حوزه رمزارز به این موارد خلاصه نمی‌شود و ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری این حوزه قابل توجه است.

او با اشاره به موضوع ممنوعیت تبلیغات رمزارز در رسانه‌ها گفت: بانک مرکزی از ارشاد خواست جلوی تبلیغات را بگیرد. هرچند این درخواست برای تبلیغات اغواگرایانه می‌تواند درست باشد اما اینکه از سمت بانک مرکزی به این شکل ارائه می‌شود نشان دهنده بی‌تمایلی این نهاد برای گفتگو و همکاری با بخش خصوصی است‌. با این کار تبلیغات به جای رسانه‌ها به سمت کانال‌ها و شبکه‌های اجتماعی می‌رود که آن را از کنترل حاکمیت خارج می‌کند.

کشاورز در مورد تاثیر مسدودی درگاه‌ها از سوی بانک مرکزی گفت: حدود ۵۰ درصد از ارزش این بازار در این زمان به بازار‌های موازی رفت. همچنین به گفته او: هک صرافی بای بیت نشان داد صرافی محل امن نگهداری نیستند و محل معامله هستند.

شهریار شفیعی مدیر برندینگ و کسب‌وکار در این نشست خبری گفت: بزرگترین فرصتی که از ۲۰۲۰ همراه ماست تحول دیجیتال است. این تحول چند رکن مانند بستر ارتباطات و اینترنت آزاد دارد. همچنین یکی از ارکان هر معامله پرداخت است. جهان به این نقطه رسیده که غیر از ورژن دیجیتال فیات، گونه‌های دیگری از پرداخت وجود دارد که شامل ثمن دیگری می‌تواند باشد. این به معنی انکار جایگاه و اهمین پول ملی کشور نیست.

اگر این اهمیت را نبینیم بخش قابل توجهی از تحول را از دست می‌دهیم. تصمیم‌گیران باید به نوعی فضا را باز کنند تا پول ملی به خطر نیفتاد. در زمینه‌هایی مانند رمزارز و هوش مصنوعی جایگاهی در جهان نداریم و قوانین به جای باز کردن فضا، دست فعالان را بسته‌اند.

شفیعی گفت: امروزه ICO در حال جایگزینی با IPO است. به این صورت که ارزش‌های یک بنگاه به جای سهام از طریق توکن و در بستر تبادلی صرافی‌ها به صورت قاتونی قابل معامله است.

وی اضافه کرد: باتوجه به تجربه‌های تلخی مانند توکن RGB سینا استوی، به نظر نمی‌رسد به این سمت حرکت کنیم. در فضایی که نگاه محافظه کارانه، امنیتی و همچنین علاقه به این موضوع که همچی دست خودمان باشد، امکان نوآوری از میان می‌رود. به جای بسترسازی برای شفاف‌تر شدن متاسفانه به سمت زیرزمینی شدن پیش می‌رویم.

وی افزود: حتی زمانی‌که چالش‌ها برطرف و شرایط برای فعالیت مهیا می‌شوند، عده‌ای با کارت سفید وارد بازی می‌شوند و با تکیه بر رانت، از بازیگران کلیدی سبقت می‌گیرند.

مهرداد خانبانی مدیر دپارتمان فنی و زیرساخت یوبیتکس در این نشست خبری گفت: یوبیتکس از ابتدای فعالیت خود به دنبال ایجاد نوآوری در حوزه کریپتوکارنسی بود و قصد نداشت صرفا یک سکو برای انجام معاملات رمزارز باشد. یوبیتکس برنامه دارد در سال آینده موضوع کپی ترید حلال را ایجاد کند. فضایی که مدیریت ریسک را برای مشتریان انجام دهد و تست‌هایی برای تریدرها در نظر گرفته شده است. استفاده از کلمه حلال به این موضوع اشاره دارد که تریدر در سود و زیان مشارکت داده می‌شود. دیگر برنامه یوبیتکس معاملات آنلاین طلای آبشده است که با مجموعه‌هایی مانند داریک صحبت‌هایی انجام شده تا مشتریان بتوانند در یک محل رمزارز و طلا را معامله کنند.

وی در مورد پلتفرم‌های طلای آنلاین گفت: هنوز مشکل تنظیم‌گری کریپتو حل نشده بود که طلایی‌ها وارد شدند و امروز نگرانی‌هایی در اخبار در مورد خالی فروشی مطرح می‌شود.

خانبانی چالش‌های این حوزه را برشمرد و گفت: یکی از موضوعات خروج منابع انسانی این حوزه است. میانگین رنج سنی توسعه‌دهنگان ۲۵ سال است و باتوجه به نگرانی‌ها، معمولا مهاجرت می‌کنند. در موضوع توسعه، حرفی برای گفتن نداریم و اکثر صرافی‌ها تنها با لیست کردن شت‌کوین‌ها فعالیت می‌کنند و توسعه یا ابزاری دیده نمی‌شود. اما ایده‌ها از ایران به عربستان و امارات و دیگر کشورها فرار می‌کنند. منابع انسانی حوزه فناوری آینده روشنی مقابل خودش نمی‌بیند و می‌توان انتظار بحران منابع انسانی را به زودی داشت. خروج نیروهای متخصص از حوزه کریپتوکارنسی، یکی از چالش‌های جدی ما و سایر همکاران‌مان است.

http://tejaratava.ir/?p=172708

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.