احسان دشتیانه، عضو شورای عالی بورس در حاشیه نمایشگاه بینالمللی ایران متافو در خصوص رونق ابزارهای مالی جدید در بورس کالای ایران به کالاخبر گفت: ابزارهای مالی جدید بورس کالا و قراردادهای بلندمدت، ابزاری برای توسعه و پایداری شرکتها هستند و این ابزارها به دلیل کارکردهای متعددی که دارند، میتواند آینده تولید کشور را تضمین کنند.
دشتیانه افزود: معاملات قراردادهای بلندمدت از جمله کشف پریمیوم، ابزار جدیدتری نسبت به معاملات فیزیکی هستند. این قراردادها، برای بیشتر کردن داراییها، برنامهریزی بلندمدت، کاهش ریسکها، تامین پایدار مواد اولیه و اطمینان از فروش به شرکتها کمک میکند و به طور کلی معاملات بلندمدت در بورس کالا، ثبات بازار و کاهش ریسک شرکتها را در پی دارد.
عضو عالی شورای بورس در ادامه به قانون تامین مالی تولید و زیرساختها و رفع ابهام مالیات ارزش افزوده برای کالاهای مشمول مالیات بر ارزش افزوده اشاره کرد و گفت: با تصویب این قانون، شاهد اوراق بهادارسازی انواع کالاها از جمله محصولات فولادی و معدنی در بورس کالای ایران خواهیم بود که این اتفاق مهم، علاوه بر جذابیت بیشتر معاملات بورس کالا، فرصت های جدیدی را در این صنایع رقم خواهد زد.
به گفته دشتیانه، هر ابزار جدیدی در بازار سرمایه، باعث میشود شما بتوانید از فرصتهای جدید استفاده کنید. بسیاری از این ابزارها برای تامین مالی مبتنی بر کالا هستند. برای مثال، چند سال پیش از اوراق سلف موازی استاندارد رونمایی شد و یک فرصت جدید برای تامین مالی صنایع ایجاد شد.
او افزود: در این ابزار مالی، اوراق سلف به پشتوانه تولید یک کالا منتشر و افراد در تولید مشارکت می کردند که در حال حاضر بورس کالا به دنبال توسعه روش های تامین مالی برای کمک به پروژههای توسعهای کشور است.
دشتیانه در پایان گفت: بورس کالا به هر میزان ابزار جدید بر پایه کالاها تعریف کند به سود توسعه تولید و اقتصاد عمل کرده است و رونق این ابزارهای مالی باعث میشود که از ظرفیتهایی که تاکنون در بازار سرمایه مغفول مانده به خوبی استفاده شود.