• امروز : پنج شنبه - ۲۲ آذر - ۱۴۰۳
5

بار سنگین دیابت روی دوش خانواده‌ها

  • کد خبر : 105479
  • ۱۶ آبان ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۹
بار سنگین دیابت روی دوش خانواده‌ها
دیابت بیماری است که باید به آن نگاه چند وجهی داشت. یک بخش، درمان دیابت است و بخش دیگر، عوارض بیماری و دارودرمانی‌هایی است که به‌واسطه این بیماری فرد را درگیر می‌کند، اما بعد دیگر آن هم بحث تشخیص دیابت است.

دکتر شکوفه نیک‌فر، مدیر گروه اقتصاد و مدیریت دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: اینکه بیماری در زمان مناسب تشخیص داده شود، کمک می کند که بهترین درمان را برای آن در نظر گرفت. در واقع اگر بیماری به موقع تشخیص داده شود می‌تواند از عوارض آن به میزان زیادی بکاهد.
وی ادامه داد: علاوه بر درمان باید کیفیت زندگی، پیچیدگی‌هایی که به خاطر عدم درمان به وجود آمده نیز برای بیمار در نظر گرفته شود. مطالعات نشان می دهد هزینه‌هایی که برای هر یک سال تاخیر در درمان شروع می‌شود حدود ۵۰ درصد به هزینه‌های بعدی مثل بستری در بیمارستان، مراجعه به اورژانس و دارودرمانی اضافه می‌کند و همین تاخیر در تشخیص حدود ۶۰ درصد از هزینه‌های مشکلات ناشی از دیابت را افزایش می‌دهد.
دکتر نیک‌فر تاکید کرد: شاید دیابت خودش به تنهایی بیماری خیلی گرانی نباشد اما بعدا مشکلات قلبی و عروقی، دیالیز، پیوند اعضا، مشکلات چشم و از کار افتادگی را به همراه دارد که همین مشکلات هزینه‌های زیادی را برای فرد ایجاد می‌کند.
مدیر گروه اقتصاد و مدیریت دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران معتقد است که خیلی مسائل توسط فرد بیمار جدی گرفته نمی‌شود. کاهش وزن، مراقبت زخم ، مراقبت از عوارض بیماری برخی از مواردی است که باید در برنامه روتین فرد مبتلا به دیابت قرار گیرد که بسیاری افراد از آن غافل هستند. شما تصور کنید اگر فرد بیمار در خواب دچار افت قند شود سلول‌های مغزی دچار آسیب شده و بیمار به سمت فراموشی می‌رود که این موضوع اهمیت توجه به این بیماری را بیش از پیش می‌کند. این در حالی است که جامعه سالمندی ما در حال گسترش است و ما کمربندی از متولدین دهه ۶۰ داریم که به کهنسالی و دیابت نزدیک می‌شود و درنتیجه هزینه‌های درمان به شدت بالا می‌رود.
او ادامه داد: ما دیابت را جدی نمی‌گیریم چرا که جای آموزش در کشور خالی است. هیچ‌چیز به اندازه آموزش نمی‌تواند در اصلاح سبک زندگی افراد دیابتی تاثیر‌گذار باشد. تنها آموزش می تواند مجموعه ای از مشکلات دیابت که به طور پیوسته خانواده با آن درگیر است را کاهش دهد.
وی افزود: فاکتورهای ژنتیکی در دیابت نقش زیادی دارند و باید مراقبت‌ها و پیشگیری‌ها در مورد دیابت در خانواده‌هایی که زمینه این بیماری را دارند مورد توجه قرار گیرد. از یک سو باید از عوارض این بیماری واهمه داشت و از سوی دیگر لازم است به این آگاهی رسید که می توان با رعایت سبک زندگی درست بر آن غلبه کرد.

  • بیش از هفت‌میلیون نفر بیمار دیابتی در کشور*
    در ادامه دکتر علیرضا استقامتی فوق‌تخصص غدد درون‌ریز و متابولیسم نیز گفت: دیابت بیماری شایع و مهمی است که بسیاری از افراد را درگیر کرده است. وی با اشاره به اینکه این بیماری در همه دنیا شایع است و مختص ما نیست ادامه داد: بیش از ۵۳۷ میلیون نفر در دنیا با دیابت دست‌وپنجه نرم می‌کنند و این نشان می‌دهد این بیماری باید جدی گرفته شود.
    استقامتی با اشاره به اینکه در کشور ما بیش از هفت‌میلیون نفر دیابت دارند خاطرنشان کرد: اگر دیابت جدی گرفته نشود خودش را تحمیل می‌کند. نیاز به دارو در واقع نیازی است که این بیماری برای فرد بیمار ایجاد می‌کند. اما بدتر از آن، عوارضی است که دیابت با خود به همراه دارد. در واقع می‌توان گفت دیابت می‌تواند منشأ بسیاری از بیماری‌ها به شمار بیاید. زیرا عوارض دیابت بسیاری از اعضای بدن را درگیر می‌کند. در صورت پیشرفت بیماری فرد مبتلا دچار عوارضی می‌شود که نیاز به پیوند کلیه و پیوند قلب پیدا کرده و هزینه‌های زیادی را بر خانواده فرد مبتلا تحمیل می کند.
    او معتقد است که باید برنامه‌هایمان را در حوزه دیابت مدون کنیم و نگاه‌مان به این مقوله جامع باشد به این معنا که پزشکی که بیمار را معالجه می‌کند، پرستاری که بر بالین او می‌رو، تکنسینی که با بیمار در ارتباط است، خانواده فرد بیمار و مسئولان بالادستی همه باید در یک زنجیره قرار گیرند و وظایف‌ هر کدام مشخص باشد. نمی‌شود که بدون داشتن برنامه مدون درون سازمانی، انتظار حصول نتیجه را داشته باشیم.
    دکتر علیرضا استقامتی تاکید کرد: وقتی من به عنوان یک پزشک و محقق موضوعی را مطرح می‌کنم باید با آن برخورد علمی شود تا بتوانیم به نتیجه بهتری برسیم. در این صورت ما می‌توانیم دیابت و هزینه‌های جاری را که می‌تواند بر فرد و جامعه تحمیل شود کنترل کنیم. در واقع ما به یک پکیج و بسته سیاستی و مدیریتی جامع و کامل برای همه ابعاد دیابت نیاز داریم که به جنبه‌های پیشگیری اولیه و ثانویه، تشخیص و درمان‌های روز‌آمد بپردازد.
    وی ادامه داد: تصور کنید اگر فقط یک دارو در چرخه درمان به بیمار نرسد، کل این چرخه دچار نقصان می‌شود و از آنجا که درمان به‌درستی انجام نشده باید منتظر عواقب دیگر بیماری باشیم. متاسفانه هنوز قوانین و حمایت بیمه‌ها در بخش دیابت به‌روز نشده و این سبب می‌شود زنجیره دیابت دچار نقصان شود.
http://tejaratava.ir/?p=105479

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.