• امروز : پنج شنبه - ۳۰ فروردین - ۱۴۰۳
5

آلودگی هوای اراک ارمغان عدم آمایش سرزمینی صحیح است

  • کد خبر : 37984
  • ۲۳ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۹
آلودگی هوای اراک ارمغان عدم آمایش سرزمینی صحیح است

اراک- نماینده ولی فقیه در استان مرکزی با بیان اینکه مرغوب ترین زمین‌های کشاورزی استان مرکزی برای احداث پتروشیمی و پالایشگاه نابود شده است، گفت: آلودگی هوا ارمغان عدم آمایش سرزمینی صحیح است.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی شامگاه شنبه در اختتامیه همایش ملی حکمت اسلامی و تعالی عمران، معماری و شهرسازی در اراک با اشاره به اهمیت آینده پژوهشی در قرآن و معارف دینی اظهار کرد: قصص قرآن بالاخص داستان حضرت یوسف برای تک تک مسئولین اهمیت آینده پژوهشی و نگاهی همراه به آینده نگری را گوشزد می‌کند که متأسفانه این امر در نگاه برخی مسئولان و متولیان امر نادیده گرفته شده و این امر زیبنده نظام و حکومت اسلامی نیست.

آمایش سرزمین جامع و کاملی نداریم

وی تاکید کرد: آنچه امروز بر ما لازم است و در کشورمان شاید یک مشکل جدی باشد که از اول انقلاب اسلامی ایران چندین بار اقدام شده ولی شاید به نمره قابل قبولی دست پیدا نکردیم مسئله آمایش سرزمین است، کشور ما برای شهرسازی و معماری در روستاها، مناطق جنوبی، شمالی و غیره آمایش سرزمین جامع و کاملی ندارد.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی تصریح کرد: کشور در مناطق جنوبی از بندر امام تا خلیج فارس از بندر ماهشهر تا بندر خرمشهر تا جاسب و چابهار ۲ هزار کیلومتر فضای دریایی داریم نفت و گاز کشور هم در این فضای آبی مستقر است به همین جهت لازم نیست نفت و گاز را به غرب شهر اراک یا غرب شهر اصفهان آورده و در آنجا پالایشگاه و پتروشیمی احداث کنیم، لازم نیست این همه مسافت نفت و گاز را با تانکر بار کرده و مجدد بیاوریم این کار عقلانی نیست.

خطیب نماز جمعه اراک گفت: احداث پالایشگاه و پتروشیمی در غرب شهر اراک به جای مناطق نفت خیز و گاز خیز کشور به بهانه اینکه نمی‌توان جمعیت را جا به جا کرد دلیل علمی و قانع کننده‌ای نیست، بعد هم گفته شود به دلیل فعالیت پالایشگاه و پتروشیمی هوای اراک آلوده است، دردی از مردم دوا نمی‌کند، آلودگی هوای اراک را که کم نمی‌کند.

دری نجف آبادی گفت: بخاطر راه اندازی و فعالیت پالایشگاه و پتروشیمی بهترین و مرغوب ترین زمین‌های کشاورزی استان مرکزی گرفته شده و این زمین‌ها که باید منبع توسعه کشاورزی استان باشد تبدیل به منبع تولید آلودگی هوای شهر اراک شده است.

بهترین آب آشامیدنی منطقه را تبدیل به آب مصرفی برای کارخانجات شده است

وی ادامه داد: بخاطر استقرار و فعالیت پالایشگاه و پتروشیمی بهترین و مرغوب ترین زمین استان مرکزی از بین رفته است، کار به اینجا خاتمه نمی‌یابد بهترین آب آشامیدنی منطقه را تبدیل به آب مصرفی برای کارخانجات استان مرکزی شده است، بعد بیاییم برای ارتقای کیفیت آب آشامیدنی اراک سدی به نام کمال صالح را به بهره برداری برسانیم و آب آشامیدنی را از عمق ۴۵۰ متری زمین به بیرون پمپاژ کنیم که این آب از دره به شهر اراک انتقال یابد، این است آینده نگری مسئولین؟ اینگونه اقدامات منطقی است؟ این موارد عقل و تدبیر و برنامه ریزی به همراهش بوده است؟ عقل مدیریت این است؟

تأسیس فرودگاه اراک در کنار فاضلاب

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی اظهار کرد: این عقل و منطق مدیریت برخی مسئولین و متولیان امر می‌آید فرودگاه اراک را کنار فاضلاب تأسیس می‌کند، باید از متولیان تأسیس فرودگاه اراک این پرسش را مطرح کرد بوی گند فاضلاب اجازه فعالیت فرودگاه را می‌دهد؟ تأسیس فرودگاه در این منطقه جوابگو است؟ ۱۰ بار فرودگاه اراک را افتتاح کردند ولی دریغ از فعالیت آن، آیا بهتر نبود مکان فرودگاه بین منطقه اراک، بروجرد و ملایر افتتاح می‌شد؟ که به هر سه منطقه خدمات ارائه می‌شد.

دری نجف آبادی ادامه داد: بدتر از این اقدامات افتتاح فرودگاه قم است، کنار فرودگاه بین المللی امام خمینی، فرودگاه دیگر را راه اندازی می‌کنند؟ سرمایه ملی را این گونه هدر می‌دهند؟

وی با اشاره به هدر رفت ۳۰۰ میلیارد تومان سرمایه ملی برای راه اندازی مونوریل، گفت: نباید این سرمایه برای ساخت و خرید قطارهای سریع السیر هزینه می‌شد؟ به دولت قبلی اولین نامه‌ای که دادم راجع به قطارهای سریع السیر بود تا کی باید بگوییم که این قطارهای ما، قطارهای صد سال قبل است؟ و در این خط ریل‌های کذایی با سرعت ۷۰ کیلومتر بر ساعت حرکت می‌کند.

صنعت ریلی ما در همان پله اول درجا می‌زند

وی ادامه داد: کشور چین ۳۰ سال پیش راه آهن نداشت و با کشور دوچرخه شناخته می‌شود ولی امروز صنعت ریلی به جایی رسیده که قطارهای آن با سرعت ۵۷۰ کیلومتر بر ساعت حرکت می‌کند ولی صنعت ریلی کشور ما در همان پله اول درجا می‌زند.

خطیب نماز جمعه اراک با بیان اینکه اقتصاد کشور ما، اقتصاد مصرفی است، عنوان کرد: کشور در ۶ ماه گذشته ۷.۳ میلیارد دلار از امارات واردات داشته است، هزار و ۸۵۰ میلیارد دلار فقط تلفن همراه به کشور واردات شده است، وقتی تلفن همراه برای اولین بار در کشور وارد شد بنده تاکید به آینده پژوهشی در این مسئله و برخورداری از این صنعت به عنوان تولید کننده رده اول موبایل در منطقه و جهان کردم ولی دریغ از عمل، حال باید سرمایه و ارز میلیاردها دلار برای واردات موبایل از کشور خارج شود.

آمایش سرزمین جز واجبات کشور است

دری نجف آبادی با بیان اینکه آمایش سرزمین جز واجبات کشور است، گفت: شهرسازی‌های کشور باید بر اساس یک آمایش صحیح سرزمین صورت گیرد، نباید زمین‌های کشاورزی تبدیل به زمین‌های ساختمانی بشود.

وی با اشاره به فاجعه رهاسازی زباله‌ها در اطراف شهرها، گفت: متأسفانه دورتادور شهر اراک پر از زباله‌های ساختمانی و غیره است، بهترین و مرغوب ترین زمین‌های کشاورزی تبدیل به ساختمان یا برج شده و یا تبدیل به مکانی برای تجمع زباله‌ها و نخاله‌های ساختمانی و غیره شده است.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی گفت: ما باید زمین‌های درجه چهار، پنج و ۶ را برای ساخت و ساز انتخاب کنیم و زمین‌های مرغوب، کشاورزی را برای کشت محصولات کشاورزی، باغبانی، گیاهان دارویی و غیره قرار دهیم، متأسفانه مرغوب ترین زمین‌های کشاورزی شهر اراک تبدیل به زباله دانی، محل نخاله‌های ساختمانی و غیره شده است.

اگر کل جمعیت نراق به حوزه علمیه بروند باز ظرفیت آن تکمیل نمی‌شود

خطیب نماز جمعه اراک گفت: متأسفانه آمایش سرزمینی درستی در کشور و استان مرکزی صورت نگرفته است به همین خاطر شاهد هستیم که حوزه علمیه‌ای با ظرفیت ۸ هزار نفر در شهر نراق در نظر گرفته می‌شود که اگر کل جمعیت این شهر به حوزه علمیه بروند باز ظرفیت آن تکمیل نمی‌شود.

وی ادامه داد: دانشگاه آزاد ۵۰ هکتاری تأسیس می‌کنیم، اطراف بیابان و کوه‌ها را برای تأسیس دانشگاه آزاد آجر ۳۰ سانتی نصب می‌کنیم، واقعاً این موارد مصلحت و درست است؟

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی در پایان بیان کرد: مسئولین و متولیان امر باید به خاطر این گونه اشتباهات استغفار و تجدید نظر بکنند و از این به بعد جلو این گونه اشتباهات را بگیرند.

http://tejaratava.ir/?p=37984

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.