• امروز : پنج شنبه - ۹ فروردین - ۱۴۰۳
2

به مناسبت روز جهانی رادیولوژی؛ صدور بیش از ۲۵ هزار معرفی‌نامه برای انواع پرتونگاری در بیمه ملت

  • کد خبر : 37471
  • ۱۷ آبان ۱۴۰۰ - ۱۶:۱۴
به مناسبت روز جهانی رادیولوژی؛ صدور بیش از ۲۵ هزار معرفی‌نامه برای انواع پرتونگاری در بیمه ملت
هشتم نوامبر، سال‌روز کشف اشعه ایکس توسط آقای رونتگن، روز رادیولوژی نام گرفته که تحول عظیمی در پیشرفت علم مخصوصا علم پزشکی داشته است. رادیولوژی نه تنها یک علم پیچیده و سخت با پوزیشن‌ها و پرجکشن‌های مختلف است که یک هنر است، هنری برای دیدن، تماشا کردن، برای شنیدن و گوش دادن به درد و رنج مردم!

به گزارش تجارت آوا به نقل از روابط عمومی بیمه ملت؛ مدیریت بیمه‌های درمان به بهانه روز جهانی رادیولوژی گزارشی از ارائه این نوع خدمات درمانی به بیمه‌گزاران خود منتشر کرد.

بیش از ۳۰۰۰ مرکز ارائه خدمات درمانی در سراسر کشور، طرف قرارداد بیمه ملت هستند تا ارائه انواع خدمات بیمه‌ای درمانی به بیمه‌گزاران به بهترین شکل به انجام برسد.

بر اساس این گزارش؛ تعداد ۸۵۲ مرکز تصویربرداری در سراسر کشور طرف قرارداد بیمه ملت هستند که بیش از ۶۰۰ مرکز؛ خدمات خود را به صورت آنلاین به بیمه‌گزاران ارائه می‌دهند. 

همچنین در هفت ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۰ بیش از ۲۵ هزار معرفی‌نامه برای ارائه انواع خدمات پرتونگاری به بیمه‌‌گزاران در سراسر کشور صادر شده است که ۲۳ هزار معرفی‌‎نامه آنلاین بوده و از این تعداد، بیش از ۱۲ هزار معرفی‌نامه برای مراکز تصویربرداری، هفت هزار معرفی‌نامه برای مراکز رادیولوژی و حدود ۵۰۰  معرفی‌نامه برای ارائه خدمات پزشکی‌ هسته‌ای بوده و سایر معرفی‌نامه‌های صادره مربوط به سونوگرافی، سی‌تی‌اسکن، ام‌آرآی و… است.

گفتنی است؛ مدت‌زمان ثبت خسارت تا پرداخت هزینه به این مراکز، در هفت ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۰؛ حداکثر ۱۶ روز اعلام شده است.

رادیولوژی

پرتوشناسی یا رادیولوژی(radiology) و گاهی تصویربرداری تشخیصی نام یک رشته از تخصص‌های پزشکی است که از پرتو ایکس و دیگر اقسام امواج و پرتوها برای تشخیص و درمان بیماری و حالات غیرطبیعی کمک می گیرد. در تمام این‌ها، هدف تشخیص بیماری یا حالات غیر طبیعی بدن به کمک روش‌های پیشرفته تصویری است.

سابقاً «رادیولوژی» (پرتوشناسی) اطلاق بر رشته‌ای می‌شد که در آن از روش‌های پرتوی یونیزان استفاده می‌شد. اما امروزه «رادیولوژی» با علوم تصویری غیرپرتوی مثل ام‌آرآی و سونوگرافی نیز خلط می‌شود.

به عبارت دیگر در پرتوشناسی، برخی روش‌ها (همانند سی‌تی‌اسکن، ماموگرافی، و روش‌های مرسوم رادیوگرافی) از توزیع پرتوهای تابیده شده اشعه ایکس بر روی صفحات فیلم و یا شمارشگرها و یا گیرنده‌های دیگر دیجیتالی تشکیل تصویر می‌دهند. اما در برخی روش‌های دیگر (همانند ام‌آرآی و سونوگرافی و مقطع‌نگاری همدوسی اپتیکی) از روش‌های غیرپرتوی یونیزان استفاده می‌شود. رادیولوژی امروزه هر دو را دربرمی‌گیرد.

رادیولوژی دیجیتال

امواج پونیزه شده قدرت نفوذ و تخریب بالایی دارند که تابش مداوم و مکرر آن منجر به تخریب بافت‌های سلولی می‌شود. بنابراین عایق‌بندی کامل محل و استفاده از محافظ‌های سربی برای افراد الزامی است. همچنین با پیشرفت تکنولوژی، رادیولوژی نیز دچار تحولاتی شد که از آن جمله ظهور رادیولوژی دیجیتال را باید نام برد .

در رادیولوژی دیجیتال مقدار دوز دریافتی اشعه و تکرار آن پایین بوده و تصاویر کیفیت بالاتری دارند بنابراین بیماران مدت زمان کمتری در معرض اشعه قرار می‌گیرند. همچنین تصاویر گرفته شده در رادیولوژی دیجیتال، قابلیت آرشیو داشته که از تکرار عکسبرداری جلوگیری می‌کند.

http://tejaratava.ir/?p=37471

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.